Kruševačko pozorište: Sretenjski praznici u znaku „Kruškice“

Posle januarskog festivala KRUŠKA, za decu će ove nedelje biti upriličena „Kruškica“, program sa nešto manjima spektrom predstava. Ovaj mini-festival otvoriće domaćini predstavom „Alisa u zemlji drveća“. Reč je o premijernoj predstavi koju je po tekstu Jovana Ristića režirao Aleksandar Pejaković, a biće prikazana u 17 i 19 časova.

Narednih dana uslediće dve predstave rađene po motivima bajki Hansa Kristijana Andersena, najpre “Goli kralj” u izvođenju Pozorišta za decu i mlade Kragujevac, u petak u 19 časova, a potom i “Mala sirena” Kruševačkog pozorišta u subotu u 17 i 19 časova.

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju 18. februara, na repertoaru će biti bajka o Aladinovoj čarobnoj lampi koju je dramaturški obradio Spasoje Ž. Milovanovića, a režirao Zoran Lozančić. Jedan od boljih projekata koji je Kruševačko pozorište ostvarilo sa sada već pokojnim glumcem i rediteljem niškog Pozorišta lutaka, po mnogima i adut festivala, biće izveden u dva termina, u 17 i u 19 časova.

Cena karte je 300 dinara, dok kupovinom celog paketa od četiri ulaznice omogućen je popust od 20 odsto. U vreme trajanja festivala ulaznice će se prodavati na blagaji pozorišta u terminu od 12 do 19 časova.

N.N.

Foto: Kruševačko pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *