Kruševački karatisti ponovo na krovu Evrope!

Na 36. ITKF evropskom prvenstvu za mlade (6-17 godina), održanom u Skoplju (Severna Makedonija) predstavnici Karate kluba Kruševac osvojili su čak 29 medalja. Još četiri medalje doneli su naši karatisti, sa u isto vreme održanog ITKF evropskog kupa za juniore i seniore.

Kruševački karatisti ostvarili su još jedan istorijskih uspeh, sa osvojenih sedam zlatnih, deset srebrnih i dvanaest bronzanih medalja na ITFK evropskom prvenstvu u Skoplju. Istovremeno, reprezentacija Srbije, koju je predstavljalo 95 takmičara i takmičarki iz svih krajeva naše zemlje, zauzela je ubedljivo prvo mesto.

Zlatne medalje za reprezentaciju Srbije i naš grad osvojili su Ana Stamenković, Vasilije Bogosavljević, Marko Živković i kata tim u sastavu Uroš Stojković, Veljko Stanojlović i Dušan Pavlović.

Srebrnim odličjem okitili su se Lola Stojanović, Danica Pavlović, Vasilije Bogosavljević, Petra Đurić, Luka Jovanović i Dušan Pavlović, ženksi kata tim u sastavu Ana Stamenković, Lola Stojanović i Danica Pavlović i muški kata tim u sastavu Joakim Bonić, Luka Jovanović i Vasilije Bogosavljević.

Za treće mesto i bronzanu medalju izborili su se Danica Pavlović, Lola Stojanović, Petra Đurić, Joakim Bonić, Helena Pavlović, Uroš Stojković, Veljko Stanojlović, Vasilije Miletić, Milena Simić i Đorđe Janković.

 U isto vreme, održan je ITKF evropski kup za juniore i seniore, gde su predstavnici Karate kluba Kruševac osvojili četiri medalje- jednu zlatnu , dve srebrne i jednu bronzanu.

Zlato je osvojilo Đorđe Nedeljković (kate), srebrne medalje Nevena Simić (kate) , kao i kata tim u sastavu Kristina Đorđević, Nevana Simić i Laura Isidorović. Bronzana medalja pripala je Lauri Isidorović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *