Kruševac: Privremena zabrana saobraćaja zbog polumaratona

Zbog održavanja 9. po redu Kruševačkog Generali polumaratona, danas (16. marta) od 16 časova u pojedinim ulicama u gradu saobraćaj će biti zabranjen. Zabrana saobraćaja trajaće do sutra u 16 časova.

Saobraćaj će u tom periodu biti zabranjen u Vidovdanskoj ulici, od Trga Kosovskih junaka, pored Kosturnice, u ulicama Hajduk Veljkova, Dositejeva i Dostojevskog, do Buvlje pijace, u ulici Kralja Aleksandra Ujedinitelja, u delu naselja Rasadnik, do Slobodišta. Takođe, za saobraćaj će biti zatvorene i Kosovska i Nemanjina ulica, do centra grada.

Na trasi maratona, privremeno će biti ukinuta autobuska stajališta i parkiranje u ulicama u kojima je određena zabrana saobraćaja. Građanima se danas i sutra, do 16 časova, preporučuju alternativni pravci, odnosno zaobilazne gradske  ulice.

Međunarodni kruševački polumaraton čiji je organizator Atletsko rekreativni klub Maratonac a pokrovitelj grad Kruševac, otvoriće najmlađi takmičari. Trka startuje u 10 časova, od Spomenika kosovkim junacima, a učešće u ovoj trci uzeće preko hiljadu roditelja i dece.

Sa glavnim takmičarskim trkama ( polumaratonom i trkama na pet i deset kilometara) , za koje se prijavilo više od 650 takmičara iz 15 zemalja i sa tri kontinenta, startovaće se u 11 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *