Kruševac: Prikupljeno hiljadu i po kubika kabastog otpada

Veliku prolećnu akciju prukupljanja kabastog otpada građani su iskoristili da izbace stari nameštaj, šut, baštenski otpad, u manjoj meri staru sanitariju i dotrajalu belu tehniku. Prikupljeno je 1.480 kubika otpada, za trećinu više nego u prethodnoj, jesenjoj akciji.

Akcija je organizovana u svih 12 gradskih mesnih zajednica i u Parunovcu, koji je ujedno bio i jedino naseljeno mesto van gradskoj jezgra koje se prijavilo za učešće u ovoj akciji.

Javno komunalno preduzeće na ulice je izašlo sa 50 vozila, angažovano je oko 200 radnika tog preduzeća, a otpad se prikupljao ispred privatnih kuća, stambenih zgrada i lokala.

Kao i prethodnih godina, akciji su se pridružila i ovdašnja javna preduzeća (Toplana, Vodovod, Poslovni centar) i privatne firme Tehnogradnja, Profi gradnja Kruševac, Krov prim 037, Pajić komerc, Beton stil „Raca“.

JKP Kruševac tokom godine organizuje dve velike akcije čišćenje grada, prolećnu i jesenju, sa ciljem da se izbegne stvaranje divljih deponija. Iz tog preduzeća podsećaju građane da za manju količinu kabastog otpada uvek mogu da pozovu JKP koje će taj otpad preuzeti besplatno. U slučaju da je reč o većim količinama kabastog otpada, iznajmljuje se kontejner i ta usluga se plaća.

D.P.

Foto: JKP Kruševac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *