Kruševac: Prikupljaju se potpisi za osnivanje Narodnog pokreta Srbije

narodni pokret srbije, odjek.rs

Nakon što je 106 gradskih odbora Narodne stranke, među kojima je i kruševački, prestalo da postoji, u tom gradu danas je krenulo prikupljanje potpisa za osnivanje Narodnog pokreta Srbije.

Prikupljanje potpisa započeto je danas (14. avgust) i trajaće do petka (18. avgust), u terminima od 10 do 14 časova i od 18 do 20 časova, u ulici Majke Jugovića 29, na prvom spratu. Kako navode u tom pokretu, davanje potpisa ne znači učlanjenje, već podrška za osnivanje stranke Narodnog pokreta Srbije.

Prema podacima dobijenim iz Narodnog pokreta Srbije, stranke u osnivanju, od ukupno 126 gradskih odbora Narodne stranke, 106 je podržalo Miroslava Aleksića, kada je na Oplencu doneta odluka o osnivanju stranke. Podršku nisu dali odbori u Valjevu, Čačku i Lajkovcu, delom i u Požarevcu, Kraljevu i Užicu.

Inače, na poslednjoj sednici Gradskog odbora Narodne stranke u Kruševcu, predsednik tog odbora podneo je ostavku na sve stranačke funkcije i članstvo u stranci, zajedno sa svim članovima GO, čime je Gradski odbor Narodne stranke u tom gradu i zvanično prestao da postoji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *