Kruševac nagrađen na manifestaciji „Dani porodice”

dani porodice, Odjek.rs

Na Manifestaciji „Dani porodice” u Perlezu, koja promoviše lepotu porodice i porodičnog života i vrednosti, Grad Kruševac je dobio Specijalnu Povelju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Grada Zrenjanina za doprinos u razvoju demografske slike Srbije. Nagradu je Jasmini Palurović, gradonačelnici Kruševca, uručio resorni ministar Miloš Vučević.

Ova nagrada je dokaz da smo dobro i vredno radili na merama populacione politike i podrške porodici i da je to neko prepoznao. Godinama se trudimo da pružimo podršku roditeljima u rađanju i odgajanju dece, što je jedan od prioriteta naše populacione politike. Ove godine smo iz budžeta Grada izdvojili oko 53 miliona dinara i to za poklon čestitku za decu rođenu 1. januara, svu novorođenčad, za trećeg, četvrtog i svakog narednog đaka, novčanu pomoć porodici za treće, četvrto i peto dete po rođenju, kao i novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama i mladim bračnim parovima za vantelesnu oplodnju, poklon paket za đake prvake i prevoz materijalno ugroženih učenika svih srednjih škola – izjavila je tom prilikom gradonačelnica Jasmina Palurović.

dani porodice, Odjek.rs
Gradonačelnica prima nagradu / FOTO: krusevac.ls.gov.rs

Učešće na manifestaciji je uzelo više od 30 gradova i opština iz Srbije, a Grad Kruševac je, u saradnji sa Turističkom organizacijom, PU Nata Veljković, JKP Kruševac i Hemijsko-tehnološkom školom, posetiocima na dva štanda predstavio svoje mere pronatalitetne politike i podrške porodici.

Manifestaciji, čiji su pokrovitelji Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Grad Zrenjanin, prisustvovali su izaslanik predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka za brigu o porodici i demografiju dr Darija Kisić, ministarka zdravlja dr Danica Grujičić, ministar omladine i sporta Zoran Gajić, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, pokrajinski sekretari, predstavnici lokalnih samouprava, sveštenstvo i brojni posetioci.

Posetiocima se obratio ministar Miloš Vučević, koji je podsetio na reči vladike Nikolaja Velimirovića o vrednosti i značaju porodice, dok je ministarka za brigu o porodici i demografiju dr Darija Kisić istakla da je Vlada započela čitav niz mera i aktivnosti za povećanje nataliteta i napomenula da je u toku jula rođeno 230 beba više nego u istom periodu prošle godine.

U okviru manifestacije, koja se ove godine održala treći put po redu, organizovane su brojne aktivnosti i radionice za decu, „Bazar zdravlja“ te besplatni pregledi za sve posetioce.

J.A.
Izvor tekst i foto: krusevac.ls.gov.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *