„Kruševac kroz oblake“- dođite i doživite!

festival balona

Međunarodni festival balona, sedmi po redu, počinje u petak (28. jula) i trajaće do nedelje (30. jula). Festival se organizuje na Bagdali a organizatori najavljuju bogat program za sve generacije. Vožnja balonom planirana je u prva dva dana festivala i besplatna za sve zainteresovane posetioce.

Baloni će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, i prvog i drugog dana poleteti u 19 časova, a pored balonarske posade iz Leposavića, najavljeno je i ućešće posada iz Slovenije, Mađarske, Bugarske.

Festival će zvanično biti otvoren u 21 sat, nakon čega će nastupiti kruševački bend „Treća smena“, a potom Dejan Petrović & Big Bend orkestar. Narednog dana, nakon podizanja i spuštanja u korpi balona, u 21 sat počinje koncert Željka Samardžića.

Poslednji dan Festivala, kao i prethodnih godina, rezervisan je za najmlađe posetioce. U Zabavnom parku „Šarengrad“, od 19 časova, decu će zabavljati klovnovi, džinovi na štulama, mališani će uživati i u plesnim izazovima, lovu na džambo balone, a najvaljen je i vatreni show. Festival će biti zatvoren u 21 sat, uz mini koncert.

plakat festival balona

Organizator Međunarodnog festivala balona u Kruševcu je ovdašnja Turistička organizacija, pokrovitelji su Grad Kruševac i Ministarstvo turizma i omladine, a sponzori Trajal korporacija, Kromberg & Šubert i Dunav osiguranje.

D.P.

Foto: fejsbuk stranica Međunarodni festival balona – Kruševac kroz oblake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *