Kruševac domaćin Svetskog kupa u karateu

Preko hiljadu karatista takmičiće se na Svetskom kupu u karateu Srbija open „Memorijal Oliver Tomić“ koji će u nedelju (25. februara) biti održan u Hali sportova u Kruševcu, sa početkom u 9 i 30 časova. Ulaz je slobodan.

Domaćin Svetskog kupa u karateu na kome će učestvovati reprezentacije i klubovi iz deset zemalja iz Evrope, Azije i Afrike je Karate klub Kruševac.

Prema rečima Marka Tomića, trenera KK Kruševac, učestvovaće takmičari svih kategorija, od najmlađih do veterana:

Konkurencija će biti izuzetno jaka, naši takmičari su spremni i motivisani, očekujemo odlične mečeve i siguran sam da će naš klub još jednom dominirati.

Karate klub Kruševac jedan je od najuspešnijih svetskih klubova. Na poslednjem Evropskom prvenstvu osvojili su tri medalje, bili su i najuspešniji klub na Evropskom školskom prvenstvu, po prvi put održanom za borilačke veštine. Sa Balkanskog prvenstva za mlade vratili su se sa 14 medalje, isto toliko osvojili su i na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i seniore. Na Državnom prvenstvu uzeli su preko 100 medalja. Sa šest osvojenih medalja na Svetskom prvenstvu u Portugalu postigli i najveći uspeh u istoriji srpskog karatea. 

Foto: fejsbuk stranica KK Kruševac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *