Kruševac domaćin Međunarodnog omladinskog kampa

kamp

Povezivanje mladih iz dijaspore sa maticom i vršnjacima iz Srbije, te spajanje sa srpskom istorijom, kulturom i tradicijom, cilj je trodnevnog kampa koji će od 21. do 23. avgusta biti organizovan u Kruševcu. Kamp će okupiti mlade iz Rumunije, Slovenije i Republike Srpske.

Prema rečima zamenika gradonačelnice Aleksandra Jovanovića, u okviru Međunarodnog omladinskog kampa, Kruševac će posetiti amaterska kulturno umetnička društva iz Celja, Kranja, Kopra, Dete i Istočnog Sarajeva, a priključiće im se i predstavnici ovdašnjih amaterskih kulturno umetničkih društava iz Padeža, Krvavice, Dvorana, Jasike, Velikog Šiljegovca i Kruševca.

Prvog dana biće upriličen svečani prijem u Mozaik Sali za stotinak mladih iz dijaspore, nakon čega će biti organizovano razgledanje znamenitosti Grada. U večernjim satima planirana je žurka na otvorenim bazenima Sportskog centra.

Gosti će imati prilike i da uživaju u lepotama Jastrepca i Ribarske Banje, a planirana je i poseta Zabavnom parku „Šarengrad“ gde će biti organizovane igre bez granica, kviz znanja, likovna radionica, zabavni vremeplov…

Drvo prijateljstva biće posađeno trećeg dana kampa, u Parku prijateljstva. Defile kultruno umetničkih društava krenuće u 18 časova, od raskrsnice kod Kultrunog centra, do Trga kosovskih junaka. U 21 čas na Trgu počinje koncert pevača Željka Vasića.

Uz promociju našeg kulturno- istorijskog nasleđa i povezivanje mladih iz dijaspore sa vršnjacima iz matice, ovaj međunarodni kamp ima za cilj uspostavljanje saradnje na svim poljima, te dalje unapređenje tih odnosa, gde je u planu da mladi iz Kruševca u narednom periodu posete svoje vršnjake iz dijaspore.

Međunarodni omladinski kamp grad Kruševac organizuje uz finansijsku podršku Kabineta ministra bez porfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom.

D.P.

Foto: https: krusevac.ls.gov.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *