Kruševac dobija dva nova terena za odbojku na pesku

U okviru kompleksa Sportskog centra Kruševac, gradiće se dva nova terena za odbojku na pesku, sa zaštitnom ogradom, tribinama i svlačionicama. Projekat koji finansira Ministrastvo državne uprave i lokalne samouprave vredan je oko 18, 5 miliona dinara, a novi sportsko rekreativni objekat namenjen je svima, posebno deci, mladima i osobama sa invaliditetom.

Posle 24 godine, Kruševac će konačno dobiti nov teren za odbojku na pesku, izgrađen po svim standardima.

Postojeći teren za odbojku na pesku koji je izrađen davne 2002. godine u izuzetno je lošem stanju, do te mere da ugrožava bezbednost dece koja ga koriste, nema čak ni zaštitnu ogradu, neretko su tu psi lutalice a ima i drugih problema. Ovaj projekat doprineće da Kruševac dobije dva nova savremena terena, na kojima će Sportski savez moći da organizuje manifestacije i turnire evropskog ranga- kazao je Ivan Manojlović, gradonačelnik Kruševca.

Skica terena koji će se graditi u blizini bazena

Prema njegovim rečima, osim samog terena za odbojku na pesku koji će biti izgrađen po svim standardima, planirana je i izgradnja novih tribina, svlačionica, te kompletna zamena postojećih elektroinstalacija.

Budućim igralištem upravljaće ovdašnji Sportski centar, a novi tereni biće dostupni svim sugrađanima i sugrađankama. Sa radovima bi trebalo da se krene uskoro, a predviđeno je da traju oko šest meseci.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *