Kristina ima 40, a danas slavi svoj 10. rođendan

Tog 29. februara 1984. godine, u porodilištu u Aleksandrovcu, Svetlana je na svet donela predivnu devojčicu. Bila je to jedina beba koja se rodila tog dana. Majka kaže da je njena Kristina „zakasnila“ samo sat i 40 minuta da bi kao i svi ostali mogla da slavi rođendane.

To što je jedna od ukupno oko 5,5 miliona ljudi u svetu koji svake četvrte godine proslavljaju „pravi“ rođendan, Kristina je simbolično obeležila na samom rođenju.

Termin je bio nekoliko dana ranije ali sam, ne znam zbog čega, imala osećaj da ću se poroditi baš 29. februara, to sam čak i lekarima rekla. Kristina je na svet došla tako što se prvo pojavila ruka sa stisnutom pesnicom, onako kao pobednik– kaže majka Svetlana Ivanović.

Kristinin rođendan sa drugarima: Slavilo se više dana

Kristini rođendani su se od rođenja proslavljali malo drugačije.

Neobično je to, slavite detetu prvi rođendan, a nije datum kad je rođeno. Malo smo bili zbunjeni, ne znam tačno kako smo tu odluku doneli, ali slavilo se nekoliko dana, dan, dva pre rođendana, isto toliko posle. Onda smo tako nastavili i narednih godina- priseća se Svetlana.

Kad dođe prestupna godina i vreme za pravi rođendan, porodica Ivanović priprema veliko slavlje.

I dan danas to je za nas poseban događaj. Trudimo se da tog dana bude baš onako svečano, posebno…Uzbuđenje je uvek veliko, jer to je nešto što svaki put čekate četiri godine.

Uvek se sa nestrpljenjem iščekuje Kristinin “pravi” rođendan

Pola u šali pola u zbilji, Svetlana kaže da njena ćerka danas slavi 10. rođendan, iako zapravo ima 40 godina.

-Dan po dan, čekajući 29. februar, danas je mojoj ćerki 10. rođendan. Ove godine u maju i moj unuk a njen sin, puni 10 godina, ja u šali kažem da su sada konačno vršnajci. Kada je bio mlađi, unuk nije razumeo kako to njegova mama nema svake godine rođendan. Nisu razumeli baš ni Kristinini vršnjaci kada je bila mala, nije im bilo jasno zbog čega samo ona proslavlja rođendan po nekoliko dana….

Ove godine, Kristina ne proslavlja rođendan (onaj po kalendaru) sa svojom porodicom, mamom Svetlanom i mlađim bratom Aksentijem.

Kristina živi u Beogradu, nije je do sada sprečavalo da dođe kad je prestupna godina i njen rođendan, da skupa proslavimo. Međutim, ove godine, u kompaniji gde se zaposlila, kolege su saznale da joj je baš danas rođendan, bilo im je to baš interesantno i želeli su da organizuju neko slavlje u to ime.

D.P.

Foto: privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *