Konkurs za policijsku obuku: Kruševac dobija još 30 policajaca

policija, odjek.rs

Po konkursu koje je raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici obuku će proći 1.100 polaznika. Za područje PU Kruševac predviđen je upis deset polaznika za radno mesto policajca i 20 za radno mesto saobraćajnog policajca. Konkurs je otvoren do 29. decembra.

Za radno mesto policajca obuku će proći 550 polaznika, 300 za saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda i 250 za graničnog policajca.

Za obuku mogu da konkurišu punoletna lica koja su državljani Srbije i imaju prijavljeno prebivalište u našoj zemlji najmanje godinu dana neprekidno pre dana podnošenja prijave. Uslov je i da lice nema manje od 18 i više od 24 godine u vreme trajanja konkursa, da ima završenu najmanje četvorogodišnju školu, da poseduje dozvolu B kategorije, te da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u u statusu ovlašćenog službenog lica.

Prema rečima Ivana Milenkovića, načelnika Policijske uprave Kruševac, interesovanje za ove poslove je veliko i za svako od ovih radnih mesta javi se više kandidata.

Uz podsećanje da je petoro službenika koji su radili na određeno vreme nedavno dobilo rešenje za prijem u stalni radni odnos, Milenković ističe da zbog odlaska u penziju, promene radnog mesta ili napuštanja službe, postoji stalna potreba za novim policijskim službenicima.

Trenutno je na području Policijske uprave Kruševac angažovano oko 900 službenika, mada ta brojka varira iz navedenih razloga- kaže on.

Kako su pred nama novogodišnji praznici, iz PU najavljuju pojačanu kontrolu svih učesnika u saobraćaju, te apeluju na vozače da ne voze pod dejstvom alkohola.

Inače, od početka ove godine podnete su prijave protiv 1.449 vozača zbog vožnje pod dejestvom alkohola.   

To  je za 17 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, ali je još uvek velika brojka. Podnete prijave protiv 111 vozača koji su vozili pod dejstvom narkotika, što je 37 slučajeva manje nego nego u prethodnoj godini– kaže načelnik PU Kruševac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *