Konkurs za Godišnju nagradu „Marina Kovačev“

Novosadska novinarska škola raspisala je konkurs za Godišnju nagradu „Marina Kovačev“, koja se dodeljuje najboljem mladom novinaru/novinarki u Srbiji. Nagrada se dodeljuje od 2001. godine, a pod imenom „Marina Kovačev“ od 2018. u znak sećanja na ovu istaknutu mladu novinarku i aktivistkinju.

Cilj je podsticanje profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti među mladim novinarima/novinarkama iz Republike Srbije. Nagrada, u vidu povelje i novčanog iznosa, dodeljuje se za samopregoran i kontinuirani rad mladog novinara/novinarke u svim oblastima od javnog interesa.

Uslovi konkursa su da lice nema više od 30 godina, da profesionalno obavlja posao kao dopisnik, honorarni saradnik, frilenser, volonter u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima koji imaju redakcije u Srbiji, bez obzira na jezik na kojem se sadržaj medija objavljuje.

Konkurs je otvoren do 25. novembra do 23:59, a kandidate i kandidatkinje mogu prijaviti redakcije i pojedinci. Proces prijavljivanja vrši se popunjavanjem  formulara i slanjem nekoliko reprezentativnih priča objavljenih u periodu od 1. januara do 1. novembra 2023. godine (linkovi ka pričama ili skenovi ukoliko su bile objavljene u štampanim medijima).

Odluku o dobitniku doneće petočlana komisija koju čine predstavnik/predstavnica Novosadske novinarske škole, predstavnik/predstavnica Fondacije Marina Kovačev, jedan prethodni dobitnik/dobitnica nagrade i dva eksterna medijska eksperta.

Proglašenje pobednika biće organizovano na godišnjoj svečanosti Novosadske novinarske škole krajem decembra 2023. godine. Prijave, kao i dodatna pitanja, možete poslati na adresu valentina@novinarska-skola.org.rs .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *