Konkurs SKGO za najbolje medijske priloge

skgo

Novinari koji su od početka ove godine izveštavali o radu i aktivnostima Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) mogu da se prijave za konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi „Drugačije od drugih“. Konkurs je otvoren do 1. oktobra, a autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima.

Konkurs je namenjen novinarima lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, za priloge objavljene u periodu od 1. januara do 1. oktobra 2023. godine.

Teme konkursa su zaštita životne sredine, lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa, rodna ravnopravnost na lokalnom nivou, te praćenje aktivnosti i uticaja SKGO na lokalne samouprave u Srbiji, kao posebna tema koja je uvedena ove godine.

Raspisivanjem ovog konkursa SKGO želi da istakne važnost i ulogu lokalnih vlasti u ovim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima.

U okviru konkursa biće dodeljeno sedam nagrada, pet za radove na prve četiri teme i dve u okviru posebne teme posvećene radu SKGO, a autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima.

Priloge se šalju Službi za informisanje SKGO elektronskim putem na milos.obradovic@skgo.org i zeljko.krnetic@skgo.org, ili poštom na adresu Stalna konferencija gradova i opština – Služba za informisanje, Makedonska 22/VIII,  11000 Beograd, sa naznakom – Medijski konkurs „Drugačije od drugih”.

Projekat “Drugačije od drugih” realizuje Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO), u okviru projekta „ Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou” koji finansira Vlada Švedske.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *