Konačno: Počela rekonstrukcija Cankareve ulice!

cankareva ulica, odjek.rs

Sa dugom iščekivanom rekonstrukcijom Cankareve ulice, u naselju Ujedinjene nacije, otpočelo se danas (1. novembra). Pored novog asfalta, kompletno će biti obnovljeni i trotoari, i to na potezu od Gorenja studija pa sve do ulice Cara Lazara.

Cankareva ulica je već duže vreme u jako lošem stanju, a dodatni problem nastao je kada je početkom ove godine rađena kompletna rekonstrukcija vodovodne i toplovodne mreže. Nakon završetka tih radova, raskopani trotoari nisu vraćeni u prvobitno stanje pa su, osim vozača, problem imali i pešaci.

U prvoj fazi radi se potez od ulice Cara Lazara do raskrsnice Cankareve i ulice Miletine bune, a u planu je da se novima asfaltom presvuče kompletna Cankareva ulica, do raskrsnice sa Železničkom, tačnije do Gorenja studija.

cankareva ulica, odjek.rs
Početak radova u Cankarevoj ulici / Foto: Odjek.rs

Inače, rekosntrukcija Cankareve ulice najavljivana je nekoliko puta u prethodne dve godine. O tome kada će se otpočeti sa radovima pitali smo ranije nadležne, a na osnovu pitanja koja su nam postavljali građani.

U komentarima na našoj fejsbuk stranici, kao i u kontaktu sa našom redakcijom, građani su se žalili na to da svakodnevno uništavaju  automobile u toj ulici, komentarisali su da se da „lome štikle a i sapliću se i u patikama“, žalili su se da je nemoguće proći kolicima za bebe, te da je gotovo nemoguće kretati se trotoarima ukoliko je reč o starijoj ili slabo pokretnoj osobi.

Bilo je i onih koji su izrazili sumnju da će ova ulica biti rekonstruisana, ali i onih koji su verovali da će ove godine sigurno biti asfaltirana zbog najavljenih izbora.

Za sada se ne zna koliko dugo će trajati radovi a kako objašnjavaju nadležni, to će pre svega zavisiti od vremenskih uslova.

Rekonstrukcija Cankareve ulice finansira se iz budžeta grada Kruševca.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *