Kolo srpskih sestara Kruševac podelilo pakete pomoći

Kolo srpskih sestara, Odjek.rs

Po paket hemije i namirnica dobilo je 50 porodica slabijeg imovnog staranja. Akciju su, u susret novogodišnjim i božićnim praznicima sprovele članice Kola srpskih sestara Kruševac, koje su preko ovdašnjih osnovnih i srednjih škola dobile informacije kome je pomoć najpotrebnija.

Ovo žensko dobrotvorno društvo je namirnice prikupilo tokom oktobarske akcije organizovane u marketu Maxi, kada su sugrađani i sugrađanke, prilikom svoje kupovine, donirali po nešto od namirnica.

Kolo srpskih sestara, Odjek.rs

Pakete sa kućnom hemijom i higijenskim sredstvima obezbedila je kompanija „Henkel“.

Zahvaljujući sugradjanima i donatorima koji su prepoznali značaj onoga što radimo, do kraja godine podelićemo još 90 prehrambenih paketa onkološkim i socijalno ugroženim porodicama, a povodom Materica darovaćemo sve bebe u porodilištu, male pacijente na Dečijem odeljenju i tradicionalno decu iz Doma “Jefimija”. Time na najlepši način završavamo godinu i pripremamo se za aktivnosti u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću” – kazala je potpredsednica Kola srpskih sestara Kruševac,  dr Darinka Virijević.

Kolo srpskih sestara, Odjek.rs

Članice Kola, takođe, u susret Novoj godini, 30. decembra, ispred Doma sindikata, organizuju druženje i  fotografisanje sa Deda Mrazom Carom, uz prikupljanje dobrovoljni priloga. Uoči Božića imaće tradicionalnu humanitarnu prodaju badnjaka i pšenice.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *