Koaliciji oko SNS apsolutna većina u Kruševcu, u lokalnoj Skupštini pet lista

izbori, Odjek.rs

Lista okupljena oko Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić – Kruševac ne sme da stane” osvojila je na lokalnim izborima u Kruševcu 57,88 odsto glasova izašlih na izbore, odnosno 42 od ukupno 70 odborničkih mandata u lokalnoj Skupštini, rezultati su nakon obrađenog materijala sa svih 132 biračkih mesta.

Prema podacima Gradske izborne komisije, po broju osvojenih glasova, druga je lista koalicije “Srbija protiv nasilja – dr Branislav Bata Andrić” kojoj je poverenje dalo 25,82 odsto izašlih na izbore. Pripalo joj je 18 mandata u lokalnoj Skupštini.

Listi koalicije SPS – JS,  “Ivica Dačić – Premijer Srbije” u Kruševcu je pripalo  6,9 odsto glasova, što je 5 odborničkih mesta.

Iznad cenzusa, koji iznosi tri odsto, našle su se i koalicija stranaka Zavetnici i Dveri, odnosno lista  “Milica Đurđević Stamenkoviski -Boško Obradović (Nacionalno okupljanje – Držatvorna snaga) za koju je glasalo 3,22 odsto izašlih na izbore u Kruševcu i koja će imati dva odbornika.

Lista novog DSS-a i POKS-a, “Dr Miloš Jovanović -Nada za Kruševac – Srpska koalicija NADA”, dobila je u Kruševcu 4,85 odsto, te će imati tri odbornička mandata.

Na lokalnim izborima u Kruševcu ispod cenzusa je ostala jedino lista Srpska radikalna stranka, dr Vojislav Šešelj koja je dobila 1,34 odsto glasova.

Što se tiče parlamentarnih izbora, preliminarni rezultati glasanja u Kruševcu pokazuju da je koaliciji okupljenoj oko SNS-a pripalo poverenje  54,47 odsto birača koji su u Kruševcu izašli na glasanje. Sledi koalicija “Srbija protiv nasilja” kojoj je poverenje dalo 20,7 odsto, potom koalicija SPS-JS-ZS, koja je dobila 6,89 odsto. Koaliciji NADA na republičkom nivou poverenje je dalo 4,73 odsto birača, a više od 3 odsto, prema glasanju u Kruševcu, dobila je još koalicija “Mi – Glas iz naroda” kojoj je pripalo 4,27 odsto.

J.B.

1 Comment

  1. Sramota za SPS šta su doživeli. Gde su Sinisa i Ivan tandem da kažu nešto sad? Da daju ostavke ako ih nije sramota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *