Koalicija „Srbija protiv nasilja“: “Za sada smo na 34 odsto, to je fantastičan uspeh”

-Na 30 odsto obrađenog glasačkog tela, za sada smo na 34 odsto, to je fantastičan uspeh, od početka ove kampanje govorio sam da nećemo komentarisati naše političke protivnike ali ovoga puta moram da kažem „Džaba vam novci moji sinovci“, rekao je dr Bratislav Andrić, nosilac lokalne liste „Kruševac protiv nasilja“, u prvom obraćanju medijima nakon zatvaranja biračkih mesta.

Nakon što se zahvalio svim građanima Kruševca koji su izašli na izbore, Andrić je kazao da još uvek pristižu novi rezultati, te da se nada da će ovo biti zaista veliki uspeh koalicije „Srbija protiv nasilja“.

Ivan Mandić, predstavnik koalicije „Srbija protiv nasilja“ u Kruševcu, kazao je da je bilo više nepravilnsti tokom glasanja.  

Na 50 metara od škole u Makrešanu primetili smo neke ljude, odmah smo pozvali policiju, a interventna jedinica došla je posle sat i 10 minuta. Tamo su se plaćali glasovi, birači su morali da uđu u prodavnicu pored škole, pa onda da odu na biračko mesto, pa kad izađu iz škole, opet su se vraćali u prodavnicu, tamo gde im je verovatno isplaćivan novac. Ljudi koji su bili stacionirani u prodavnici izlazili su, iznosili nešto, mi smo videli ženu koja je nešto u jaknu stavila, odnela do kola, vratila se posle pet, šest minuta. Kada je policija došla sa veliki zakašnjenjem, konstatovala je samo da nema nikakvog krivičnog dela, iako smo mi sve to dokumentovali fotografijama i video zapisima .Ne možemo da tvrdimo da je u pitanju bio novac, ali sumnjamo– kazao je Mandić, te naglasio da je ovakav sistem delovanja bio prisutan na više lokacija.

Inače, u Srpskoj naprednoj stranci smo dobili infromaciju da će prve preliminarne rezultate ta stranka objaviti u toku večeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *