KCK U susret 32. rođendanu

Na dan kada Kulturni centar obeležava 32. rođendan, u Bioskopu Kruševac, uz prigodan program, biće dodeljena tradicionalna nagrada „Slovo ljubve“. Gost večeri biće Ivana Jordan, a ulaz na koncert biće slobodan. Program počinje u 19 časova.

Nakon bogatog januarskog programa, Svetosavske akademije i dodele Svetosavske nagrade, Kulturni centar Kruševac i u februaru može da se pohvali, između ostalih i programima kojima će biti obeležen dan kada naša ustanova beleži 32 godine uspešnog rada i realizacije velikog broja edukativnih, zabavnih, dramskih, muzičkih, festivalskih i filmskih sadržaja, kao i manifestacija i događaja vezanih i važnih za naš grad- kazala  je na konferenciji za novinare direktorka KCK, Violeta Kaplarević.

Najavljjući proslavu godišnjice, ona je podsetila da se  nagrada „Slovo ljubve“, dodeljuje saradnicima KCK koji postižu zavodne rezultate u oblasti kulture i umetnosti i dobra su podrška u radu i poslovanju ove ustanove kulture.

Na repertoaru kulturnih dešavanja za ovaj mesec, najavljena je i premijera gostujuće pozorišne predstave „Leči se“ koja će biti održana sutra (10. februara) sa početkom u 20 časova, u režiji i izvođenju Tijane Biočanin.

Povodom Dana zaljubljenih (14. februar) planirano je  pesničko veče u kome će učestvovati mladi pesnici, muzičari…Program počinje u 20 časova.

Za sredu (21. februara), sa početkom u 19 časova, u Legatu Milića od Mačve, najavljena je promocija knjiga autora iz dijaspore „Srbi širom sveta“.

Dan kasnije (22. februara), u Klubu Kulturnog centra, od 13 časova, je promocija 35. broja časopisa “Putevi kulture”.  Predstavljanje knjige “Rađanje oca” autora protojereja-stavrofora dr Save Jovića najavljeno  je za 24. februar sa početkom u 18 časova, u Beloj Sali KCK. Knjiga “Rudarski tango” autora Slavomira Vasića, biće predstavljena 26. februara, takođe u Beloj Sali, sa početkom u 19 časova.

Izložbu fotografija Nemanje Bogdanovića „Italija kakvu još niste upoznali“ biće otvorena u sredu (28. februara) u Legatu Milića od Mačve, sa početkom u 19. časova.

Jedna od značajnijih aktivnosti  tokom ovog meseca je i zajednička realizacija programa povodom Svetskog dana dece obolele od raka, 15. februara, na platou ispred Kulturnog centra Kruševac. Program “I ja se borim” u okviru koga će biti održana i radionica “Moje slovo” uz deljenje promo materijala, za cilj imaju upoznavanje javnosti sa organizacijom NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) i njihovim radom u cilju pomoći oboleloj deci i njihovim porodicama.

Foto: fejsbuk stranica KCK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *