KCK: Otvoren konkurs za izlagačku sezonu u 2024. godini

Na konkurs za izlagačku sezonu u narednoj godini, koji je raspisao Kulturni centar Kruševac u dva izložbena prostora , do 27. januara 2024. mogu se prijaviti akademski umetnici i članovi ULUSA, ULUPUDS-a i SULUV-a.

Kako je navedeno u konkursu, uz biografiju izlagača, kontakt i e- mejl adresu autora, dokumentacija treba da sadrži najmanje pet radova ili CD sa fotografijama radova (300dpi), te opisom tehnike i formata radova, koji će biti izloženi, poželjno u JPG formatu.

Radovi ne smeju da prelaze format 100 x 100 cm, osim grafika, fotografija i crteža (neopremljenih) za koje Galerija poseduje stakla dimenzije 100 x 70cm. Obavezan deo dokumenatcije je i koncept izložbe u pisanoj formi.
 

Ova ustanova kulture obezbeđuje katalog, tekst u katalogu, postavku izložbe, organizaciju otvaranja i medijsku podršku. Ne snosi troškove slanja i vraćanja radova, putne trošakove, kao ni troškove prenoćišta umetnika.

O odabiru izložbi i terminima izlaganja odlučiće Umetnički savet Galerije KCK koji čine Matija Rajković, Dejan Aksentijević i Marija Stojadinović i Savet Legata Milića od Mačve, za taj prostor. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu www.kck.org.rs Kulturnog centra Kruševac.

Zahteve za izlaganje mogu se dostaviti na adresu Kulturni centar Kruševac, Topličina 2/2, 37000 Kruševac. Više informacija radnim danima od 08 do 15 časova na telefon 037 423 –025, te putem mejla marijaxstojadinovic@gmail.com.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *