Karate klub Kruševac proglasio najuspešnije takmičare

U godini kada su kruševački karatisti osvojili sve što se moglo osvojiti, a sa šest osvojenih medalja na Svetskom prvenstvu u Portugalu postigli i najveći uspeh u istoriji srpskog karatea, za najuspešniju karatistkinju Karate kluba Kruševac proglašena je Nevena Simić, aktuelna svetska šampionka. Karatista godine u kategoriji borbe je Lazar Simić a u kategoriji kata Đorđe Nedeljković.

Na novogodišnjoj proslavi koju KK Kruševac već tradicionalno organizuje u prostorijama kluba, proglašeni su najuspešniji takmičari u 2023. godini, u šest kategorija, a dodeljene su i diplome sa polaganja za učenička zvanja, odnosno, pojaseve.

Za doprinos u radu i razvoju Karate kluba Kruševac, uručene su i plakete medijima, a Zlatna plaketa pripala je Trajal korporaciji koja je u ovoj i prethodnim godinama finansijski podržala rad ovog kluba i bez čije pomoći ovi mladi uspešni sportisti , kako navode u tom klubu, ne bi imali mogućnost da otputuju na brojna međunarodna i svetsko prvenstvo.

Nagrade i priznanja uručio je trener Marko Tomić, koji je tom prilikom podsetio da je 2023. godina, najuspešnija od osnivanja ovog kluba, te da će neće biti nimalo lako da se takav uspeh ponovi.

Na Svetsko prvenstvo u Portugalu, otputovali smo sa šest takmičara i vratili se sa šest medalja, što je istorijski uspeh. Bili smo uspešniji od reprezentacije Nemačke koja je imala 50 predstavnika, od reprezentacije Španije, svih skandinavskih zemalja, od zemalja iz našeg okruženja… Na šampionatu je bilo na desetine zemalja koje nisu uspele da osvoje nijedno odličje– podsetio je Tomić.

Osvrnuo se i na ostala međunarodna takmičenja na kojima je KK Kruševac takođe postigao velike uspehe.

Sa prethodno održanog Evropskog prvenstva vratili smo se sa tri medalje, bili smo i najuspešniji klub na Evropskom školskom prvenstvu po prvi put održanom za borilačke veštine, sa Balkanskog prvenstva za mlade došli smo sa 14 medalje, sa isto toliko medalja vratili smo se i sa Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i seniore, na Državnom prvenstvu uzeli smo preko 100 medalja… Sve ovo je izuzetno teško ponoviti, ali ne bismo bili KK Kruševac ukoliko ne napravimo pomak. Naredne godine nema Svetskog prvenstva, ali ćemo sigurno na evropskim i balkanskim takmičenjima osvojiti medalje, jer imamo mlade generacije koje puno obećavaju– poručuo je Tomić.

Karatisti koji su od strane svog kluba proglašeni za najuspešnije u ovoj godini, kazali su da pored svih osvojenih medalja ovo priznanje za njih ima poseban značaj, da iza svega toga stoji ozbiljan rad i trud, te da će se truditi da svom gradu i klubu u narednim godinama donesu još medalja. Za uspehe koje su do sada postigli, kako kažu, velike zasluge ima njihov trener, roditelji, sestre, braća, prijatelji…

Trener se na kraju zahvalio i svim roditeljima koji su, kako je istakao, velikim delom zaslužni za uspeh svoje dece. A koliko zapravo ovaj klub funkcioniše kao jedna velika porodica potvrđuje i prepuna trpeza raznih slanih i slatkih poslastica koje su roditelji, bake i deke pripremili povodom novogodišnje proslave kluba.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *