Kampanja za stipendije za obrazovanje žena i devojaka!

Rekonstrukcija Ženski fond sprovodi kampanju prikupljanja sredstava za stipendije „Žarana Papić“, programa koji godinama opstaje i napreduje upravo zbog pomoći i dragocene podrške onih koji su spremni da doniraju.

Cilj je, kako navode iz Rekonstrukcije, da se do 1. decembra ove godine, prikupi 600.000 dinara potrebnih za pet stipendija za obrazovanje žena i devojaka.

Dodaju da buduće stipendistkinje možete podržati na ovom linku: https://www.rwfund.org/…/podrzite-i-vi…/online-donacije/

Zajedničkim radom gradimo mreže solidarnosti, poverenja, novih i starih znanja te podržavamo aktivistkinje, akademkinje i sve žene koje se bore za mir da prošire svoja znanja – poručuju.

Istovremeno, možete podržati ovu ideju tako što ćete podeliti informacije o ovoj akciji, pozvati prijatelje, rodbinu, komšije, poznanike i pratioce na društvenim mrežama da se uključe!

Naredne godine obeležićemo 20. rođendan i 20 godina kako dodeljujemo stipendije za obrazovanje žena i devojaka sa ciljem da širimo feministička znanja i borbu! Posebno nam je drago što je za 20 godina, program stipendija postao gotovo samoodrživ zahvaljujući sistemu podrške koji činite i vi! Zajedničkim radom gradimo mreže solidarnosti, poverenja, novih i starih znanja te pomažemo jedne drugima u atmosferi rastućih nejednakosti i suprostavljanja progresivnim, feminističkim idejama. Solidarno, zajedno i beskopromisno moramo podržati žene i devojke sa margine kako bi proširile svoja znanja i tako postale nositeljke promena koje su nam preko potrebno – poručuju iz Ženskog fonda Rekonstrukcija.

Iz tog Fonda podsećaju da trenutne društvene, ekonomske i političke krize sve više smanjuju prostor za progresivna, humanisitčka, feministička i mirovna znanja, kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou u Srbiji. Takođe, kao u svakoj krizi, među najugroženijima su žene, one marginalizovane i iz deprivilegovanih grupa.

Istovremeno verujemo da su upravo one nositeljke svih promena koje su nam potrebne. Stipendijama pružamo podršku aktivistkinjama i akademkinjama koje prekoračuju granice i nose na sebi borbu za društvo bez rata, nepravde i nejednakosti – ističu predstavnice Rekonstrukcije.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *