Još jedan kvizoman iz Kruševca: Miroljub “rešio” Slagalicu

Od početka Kruševljanin Miroljub Arsić plenio je simpatije publike, šarmom, igrom i korektnim ponašanjem. U završnici poslednjeg ciklusa Slagalice, kada je pobedom ovenčao nastup, oduševio je sve izjavom da svoj uspeh poklanja svojoj supruzi. Nije se ustručavao ni da pošalje jedno veliko srce.

Za mene je porodica uvek bila na prvom mestu.To je gest mog srca, koji je razum prihvatio. Naime, u periodu kada je sniman ciklus moja supruga je imala ozbiljnih zdravstvenih problema. Želja mi je bila da joj, uz brojne terapije koje je primala, pružim podršku za što brži oporavak. Sada je mnogo bolje, i drago mi je da su nam se želje ostvarile – ispričao je Miroljub Arsić u razgovoru za portal Odjek.

Naš sagovornik napominje da je oduvek voleo enigmatiku. Specijalnost su mi bili anagrami, rebusi, igre sa rečima… Tako je dospeo na Slagalicu gde je pobedio u poslednjem ciklusu, a njegovom trećem nastupu.

Svakako da mi je milo kad me ljudi sretnu i čestitaju – kaže Miroljub. Sama novčana nagrada ne znači mnogo, jer pre ili kasnije pare se potroše. Naravno naišao sam i na one koji ne praštaju uspeh. Živim u Srbiji, i to ovde ne može da vas mimoiđe.

Još jedan u nizu naših uspešnih kvizomana rođen je u Brusu 1964 god. Po struci diplomirani inženjer neorganske hemijske tehnologije. Otac je dva sina, i tokom slobodnog vremena najviše uživa sa porodicom. Skroman i jednostavan čovek koji ne pridaje neki značaj popularnosti, svakom se javi i nastavi svojim putem.

I u slučaju pobede, i u slučaju poraza, uvek je sutra novi dan, i idemo dalje – poručuje Miroljub. Prvi put sam nastupio 1999. u martu, neposredne pre bombardovanja. Taj ciklus je prekinut, nastavljen je u julu, i stigao sam do finala. U superfinalnom ciklusu 2008. ostvario sam dve pobede. Ipak, imao sam osećaj da je sve ostalo nedorečeno, pa se pojavila želja da u oproštajnom nastupu pobedim. Prijavio me je sin, a testiranje je održano u januaru. Pozvali su me na snimanje i sve je teklo po planu. Tokom čitavog serijala slova su mi najbolje išla pa sam u toj početnoj igri sakupio ukupno 184 poena.

Osim enigmatike Miroljubova pasija je zavičajna istorija pa je tako, pre 15 godina napisao monografiju svog rodnog sela Igroša. Na ovom delu, koje ima 314 strana i oko 4000 imena, radio je veoma dugo sakupljajući  podatke svih Igrošanaca koji su zavedeni u crkvenim knjigama. Sakupio je i seoske priče i anegdote. Sve u svemu: Igroš se ima čime podičiti.

N.N.

Foto: Privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *