JKP u subotu besplatno odnosi kabasti otpad, iskoristite priliku!

Stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, baštenski otpad, stara sanitarija, šut i ostali  kabasti otpad, građani mogu sutra (13. aprila) da iznesu ispred svojih kuća, stambenih zgrada i lokala, u periodu od 8 do 14 časova. Odloženi otpad  preuzeće radnici JKP i odneti ga na deponiju.

Kako bi se izbeglo stvaranje divljih deponija, Javno komunalno predizeće dva puta godišnje, na proleće i u jesen organizuje veliku akciju čišćenja grada, kada građani mogu besplatno da se oslobode čvrstog kabastog otpada.

Na terenu će biti sva raspoloživa mehanizacija JKP

Ovogodišnja prolećna akcija će biti organizovana u 12 gradskih mesnih zajednica, a kako navode u JKP, ukoliko iskažu interesovanje, mogu da se prijave i mesne zajednice na seoskom području.

Tokom prošle godine na ovaj način prikupljeno je više od 1.800 kubika kabastog otpada, 800 u prolećnoj i preko 1.000 u jesenjoj akciji.

Početak prošlogodišnje akcije

Inače, JKP tokom godine građanima koji pozovu to preduzeće za preuzimanje manje količine kabastog otpada, tu uslugu ne naplaćuje. Za veće količine, potrebno je iznajmiti kontejner i ta usluga se naplaćuje.

D.P.

Foto: JKP Kruševac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *