Januarski programi Kulturnog centra Kruševac

Početak ovogodišnjeg programa KCK startuje sutra, 11. januara, u 19 časova, „Novogodišnjim koncertom“ Biljane Vasiljević i Vlade Baralića. U sklopu programa nastupiće Sanja Ivanović i Kristina Damjanović. Svečarski koncept nastaviće se u petak, 12. januara, u istom terminu, “Božićnim koncertom” Crkvenog hora „Sveti Knez Lazar“, dok će kao gosti nastupiti članovi Dečjeg hora KCK.

Repertoar se nastavlja sredinom sledeće sedmice, konkretno 16. i 17. januara, u 19 sati kada će zasedati žiri 32. Festivala „Zlatna kaciga“. Tema ovogodišnje manifestacije je „Prijatelj“, a konkurs je raspisan za crtanu i pisanu formu. Istog dana, od 17 do 19 časova, u galeriji Kluba KCK, Luna Živadinović održaće radionicu grnčarstva za decu.

Nešto bogatiji program planiran je 18. i 19. januara kada će se u galeriji Kluba KCK održati „Kreativna radionica za izradu kostima“, od 17 do 19 časova.  U organizaciji Plesnog kluba Kruševac, 18. januara, u 19 časova, u Klubu KCK biće priređeno „Plesno veče“. Kao jedan od organizatora KCK će svoj doprinos dati i tradicionalnoj manifestaciji „Plivanje za časni Bogojavljenjski krst“, 19. januara, u Beloj Vodi i Šavranu.

Obeležavanje Svetosavske nedelje, na svojevrstan način, biće poslednji ciklus januarskog programa. Prva u nizu akcija je „Svetosavska radionica za srednjoškolce“ koju organizuje Medija centar KCK u sredu 24. januara u 12 sati. Centralni događaj biće svakako „Svetosavska akademija“ u Kruševačkom pozorištu, u četvrtak 25. januara u 18 časova, koju zajedno sa domaćinima organizuju KCK i Kruševačka eparhija.

U petak 26. u holu Bele sale, u 13 časova, biće upriličena dodela nagrada za najuspešnije učesnike „Svetosavske radionice“, dok će se u subotu 27. u Klubu KCK u 12 sati, svečano proslaviti ovaj blagdan kao slavu ustanove.

Poslednjeg dana u januaru u galeriji će, u 19 časova, biti priređena izložba plakata Marije Bogićević. 

N.N.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *