Izložba dece i mladih sa smetnjama u razvoju: Dođite!

Povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom, u ponedeljak će na Trgu glumaca, od 10 i 30 do 11 časova,  biti organizovana izložba radova dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Na izložbi će biti prikazane novogodišnje čestitke, saksijsko sveće, jastuci sa vezom i ostali radovi koje su deca i mladi sa smetnjama u razvoju pripremili na radionicama organizovanim tokom prethodna tri meseca.

Ova humanitarna izložba se organizuje povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom (3. decembar) a zbog veće vidljivosti, kako navode organizatori, održava se dan kasnije.

Deca i mladi koji su pripremili ovu izložbu, pozivaju sugrađane/ke da dođu u ponedeljak i vide koliko je truda i ljubavi utkano u te radove.

Istovremeno, ovo je lepa prilika za druženje sa većinskom zajednicom, čemu se deca i mladi sa smetnjama u razvoju posebno raduju.

Izložba je završna je aktivnost projekta „Iskoristi svoje mogućnosti, koji je Udruzenje za pomoc i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama ”Osmeh na dlanu” realizovalo u partnerstvu sa SOSO Veselin Nikolić i Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom ,uz podršku Kancelarije za mlade Krusevac. Projekat je finansirao Grad Krusevac.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *