Izbori: Miloš Ašanin (Zavetnici)- Bićemo desna ruka naroda

milos asanin, odjek.rs

Predstavljajući listu pod rednim brojem 4. na lokalnim izborima Miloš Ašanin, član IO i koordinator Rasinskog upravnog okruga Srpske stranke Zavetnici ujedno i kandidat za gradonačelnika, za portal Odjek rekao je da političke promene mogu da donesu samo novi ljudi koji nisu bili na vlasti i koji će promeniti sistem, uvesti red i dati demokratske garancije.

#Koja su najvažnija pitanja i problemi u gradu, kojima ćete se baviti ako budete učestvovali u novoj vlasti ?

-Učiniću sve da poverenje sugrađana, koji su glasali za listu oko Nacionalnog  okupljanja, ne prokockam, da ga radom opravdam i da ih ni na jedan način ne razočaram. Brige za stare, mlade, socijalno ugrožene građane, boračku populaciju,povratak i razvoj sela  kao i efikasniji i transparentniji rad gradske uprave gde bi se svi osećali kao kod kuće.

#Vaš komentar na učinjeno u prethodnom periodu?

-Jedan od dobrih primera je povezivanje Kruševca sa novim autoputem do Pojata kao i rasterećenje saobraćaja na magistrali Kruševac-Ćićevac- Pojate. Loš primer je strah i ucena lokalnih moćnika, niko nije mogao da se zaposli ako se prethodno ne učlani u SNS, a većina njih je dobijala rešenja na određeno vreme, kako bi vlast mogla da ih ucenjuje stranačkim aktivnostima.

#Koje su moguće koalicije, savezi nakon izbora?

-Jedina koalicija koju formiramo u budućnosti je koalicija sa srpskim narodom. Mi ne želimo  da budemo ni Đilasova, ni Vučićeva, ni Hilova desnica. Odabrali smo da budemo desna ruka srpskog naroda, kojom se podiže barjak nacionalnog okupljanja.

 #Kako ocenjujete dosadašnji tok kampanje, da li je korektna, da li je bilo problema?

Dosadašnji tok predizborne kampanje za lokalne izbore je miran i normalan, u sredini smo kampanje i ako bude do nas, to će biti  najčistija  izborna trka. A građani Kruševca neka budu sudija koji će odlučiti.

#Recite nam nešto o lokalnim medijima, kako oni prate kampanju? Da li su svi zastupljeni dovoljno i da li su mediji prema svima otvoreni?

.Kruševac je grad sa tri televizije, dva štampana glasila i nekoliko portala pod apsolutnom kontrolom Srpske napredne stranke, tako da  čak ni u predizbornoj kampanji nemamo pristup lokalnim medijima izuzimajući Vaš portal i još jedan, da ne spominjem naziv, koji su se udostojili da izveštavaju o nama i našim aktivnostima. Većina naših obaveštenja ide preko društvenih mreža. Tako da mogu slobodno da zaključim da su kruševački mediji u službi jednog čoveka i jedne političke stranke.

#Kakav izborni rezultat očekujete u Kruševcu? Šta govore rezultati vaših istraživanja?

#Očekujem odličan rezultat, u to sam se naročito uverio tokom dosadašnje kampanje jer sam  razgovarao sa građanima Kruševca. Za razliku od mnogih drugih, mi to radimo mnogo bolje pričamo otvoreno o svim problemima, neobećavajući “šarene laži” koje nismo u mogućnosti da ispinimo. Na osnovu nekih lokalnih istraživanja kotiramo se dosta visoko, mogu slobodno reći da smo posle SNS najjača lokalna koalicija, imamo dobre kandidate samo da spomenem Sinišu Jevtića, borca sa Košara heroja rata 1999 godine., kao i ostale mlade i neukaljane kandididate iz poštenih porodica. Tako da sam siguran da ćemo  na ovim lokalnim izborima imati razlog da slavimo.

#Možete li nam, kao kanditad za budućeg gradonačelnika, reći nešto više o sebi?

#Kruševac je, pre svega, moj rodni grad, On je skup svih mojih uspomena i trenutaka koje me čine baš ovakvom osobom kakva sam sada. Ponosan što sam rođen i živim u prestonom Lazarevom gradu, gradu Kosovskog zaveta.

Oženjen, otac troje dece Mateje, Anđelije i Andreja. Diplomirani ekonomista, majstor karatea, karate trener i licencirani sudija. Dugo sam se bavio privatnim preduzništvom od 1998 do 2016. Prodaja Mercedesovih auto delova, kao investitor se bavio građevinom, posedujem licencu NBS zastupnika u osiguranju i bio sam direktor filijale društva za zastupanje u osiguranju ,,HC Inso” iz Slovačke kao i direktor Globos osiguranja u Kruševcu. Od 2009. do 2014.godine bio sam član skupštine FK Partizan.

Kao što zemlja ne može da se obrađuje dok se ne poore, kao što nijedan posao niti sportska utakmica ne mogu da se odvijaju dok se ne znaju pravila igre, kao što nema države bez vladavine zakona i institucija, tako i u Kruševcu prvo mora da se uvede red.

Moj cilj je da Kruševac postane ekonomski centar Srbije. Bez snažnog razvoja domaće privrede nećemo moći da ostvarimo planove u oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture ili socijalne politike. Mera uspeha ove moje vizije Kruševca meriće se u sferi razvoja i rasta  ekonomije i zato očekujem podršku građana Kruševca da zajedničkim snagama sve ovo pokrenemo i ostvarimo.

#Na kraju, šta biste poručili svojim sugrađanima?

-Braćo i sestre, poštovani građani Kruševca, drage komšije, hiljade muka je zadesilo sve nas ovih 20 godina. Ne treba vam još  političkih govora u kojima se obećavaju kule i gradovi. Nacionalno okupljanje je spremno ako nam ukažete poverenje da sprovedemo program koji smo Vam ponudili. Program za Kruševac koji će Vam olakšati svakodnevni život, koji će Vam omogućiti da budete ravnopravni i jednaki, koji ne zahteva da budete član ili  simpatizer neke stranke, koji omogućava da zadržite svoj identitet i stav koji imate.

Zanima nas životni standard Kruševljana, natalitet u Kruševcu, zanima nas kako ćete provoditi detinjstvo, mladost, starost. Zanima nas život, zanima nas čovek!

Nikada nismo bili u vlasti, nikada nikoga prevarili, nikada nikoga slagali! Naša lista je čista, naši kandidati za odbornike su mladi, stručni, časni, pošteni, nepotkupljivi, energični, borbeni i čistog obraza i savesti! Takvi smo sada, takvi ćemo i ostati bez obzira na rezultat ovih izbora. Sluge građana, a ne tirani.  Mi nismo elita, mi smo samo komšije, sada i uvek. Zato, 17. decembra, glasaj kako ti savest nalaže. Da stvorimo Kruševac za sve nas.

M.M.D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *