Izbori: Koalicija ”NADA za Kruševac” – Naprednjaci u panici, hitno zapošljavaju 177 radnika

Koalicija „NADA za Kruševac“, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije, kritikovala je odluke Privremenog organa o zapošljavanju 177 radnika u nekoliko javnih preduzeća, donete na telefonskoj sednici, održanoj u petak.

U toj koaliciji smatraju da je reč o „očajničkom potezu naprednjaka da obezbede sigurne glasova i pre izbora ”udome” 177  svojih članova na jasla kruševačkog budžeta koji pune svi građani Kruševca“.

Koalicije NADA u saooštenju za javnost navodi da je po zahtevu Javnog komunalnog preduzeća od 1. decembra ove godine,  Privremeni organ grada Kruševac hitno, istog dana, na telefonskoj sednici doneo odluku da se u tom javnom preduzeću zaposli 20 osoba, a da se 151 lice radno angažuje od 1. januara do 30. juna naredne godine, navodeći u saopštenju da je reč o „aktivistima“.

Na zahtev Poslovnog centara, takođe od 01. decembra, Privremeni organ je na istoj telefonskoj sednici odobrio zapošljavanje  četiri nova radnika, na neodređeno vreme te je na molbu  Kruševačkog pozorišta odobrio zapošljavanje dva radnika na nedređeno vreme.

– Za odluku su glasali članovi Privremenog organa iz Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije. Protiv ove odluke  jedini je glasao Saša Anđelković, predstavnik Koalicije ”Nada za Kruševac”, koji je, po zakonu, član Privremenog ograna – istaknuto je u saopštenju te koalicije.

Koalicija NADA, kako je navedeno, podseća građane na jedan od najvažnijih principa svog delovanja: „Ničija sudbina ne sme da zavisi od partijske knjižice, već isključivo od rada i znanja“.

Podsetimo da, inače, Privremeni organ, koji do izbora rukovodi gradom, nakon što je lokalna Skupština raspuštena, donosi odluke koje bi inače donosila Skupština. Za razliku od zasedanja Skupštine, koja su bila javna i mediji su bili obavešteni o njhovom održavanju, sednice Privremenog organa se odvijaju bez prisustva javnosti. Javnošću se ne može nazvati to što, nadležni, dan, dva, nakon održavanja sednice, na gradski sajt „okače“ tačke dnevnog reda i materijal. Nigde čak ni ne napišu da li su odluke usvojene ili ne.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *