Iz repertoara izdvajamo: Dan Kruševačkog pozorišta (29.mart)

Kruševačko pozorište, za poslednju nedelju marta, pripremilo je atraktivan i šarolik program. Danas (utorak) u 20 časova, u produkciji Bitef teatra iz Beograda, glumica Maša Dakić izvešće melodramu „Prima facie”.

Ovu scensku priču režirala je Anja Suša, po tekstu australijske advokatice Suzi Miler. Tematika predstave je seksualno nasilje nad ženama, a tekst je prevela Biljana Polmijatov, sudski tumač, što dramu čini interesantnijom i aktuelnijom.

U petak će biti obeležen dan ustanove. Najpre će u podne  biti izvedena dečja predstava „Hrabra krojačica“, u večernjima satima na programu je predstava „Za sad je sve OK“ u 20 časova, a nakon toga uslediće svečana dodela godišnjih nagrada Kruševačkog pozorišta.

Poslednjeg dana, u subotu 30. marta, na programu su dve predstave: „Mala sirena“ u 12 časova, i možda i najatraktivniji adut martovskog repertoara “Ljubavni kabare“, jedan od teatarskih projekata agencije Impresario&colonna Beograd. Predstava počinje u 20 časova, a pred Kruševljanima će nastupiti Ljiljana Stjepanović, Mina Lazarević, Rade Marjanović i Vladimir Posavec Tušek.

N.N.

Foto: Kruševačko pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *