Iz Rasinskog okruga, na listi naprednjaka za republičke izbore, sedmoro kandidata

Na izbornoj listi za parlamentrane izbore, koalicije okupljene oko vladajuće Srpske napredne stranke – „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, nalazi se sedmoro kandidata iz Rasinskog okruga. Među njima je troje Kruševljana, te po jedna osoba iz Aleksandrovca, Varvarina, Trstenika i Brusa. Među kandidatima za poslanika jedino nema nikoga iz Ćićevca.

Najbolje pozicionirana na listi kandidata za budući saziv Skupštine Srbije je Kruševljanka Nevena Đirić, predsednica ovdašnjeg Gradskog odbora, potpredsednica SNS-a, poslanica u prethodna dva skupštinska saziva. Ona je na 14. mestu liste od 250 kandidata za poslanike koalicije okupljene oko naprednjaka. Sledi donedavna gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, koja je na 69. mestu liste, a potom Nataša Mihailović iz Latkovca, opština Aleksandrovac koja je na 101. mestu.

Na 145. poziciji je Miljana Milojević iz Varvarina, potom na 181. mestu je dosadašnji predsednik Skupštine Grada, Predrag Vukićević, a na 201. mestu je Gerasim Atanasković iz Stragara, opština Trstenik. Među kandidatima za poslanike je i Marija Todorović iz Brusa, koja je u prethodnom sazivu takođe bila poslanica. J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *