Iz jezera Ćelije izvađena tona otpada!

jezero akcija, odjek.rs

U okviru akcije „Volim reku, a ti“, koju već četvrtu godinu zaredom kompanija Henkel organizuje u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SAPOS), iz jezera Ćelije izvađeno je oko 1.000 kilograma otpada, za skoro trećinu više nego u prethodnoj akciji

Jezero Ćelije jedna je od šest lokacija u Srbiji na kojima Henkel sprovodi ovu akciju, sa ciljem da se sačuvaju prirodna bogatstva i skrene pažnja na značaj očuvanja vodnih resursa.

Akciji koju je kompanija Henkel realizovala u saradnji sa Ronilačkim klubom Viking, pridružili su se ovdašnji Vodovod, JKP Kruševac i sportski klubovi , a učestvovali su i predstavnici mesnih zajednica Majdevo i Zlatare.  

Iz jezera je izvučeno više smeća nego prethodne godine, a kako navodi Jovica Mijajilović, instruktor i predsednik „Vikinga“, među otpadom su se našle auto gume, kante, burad i razna plastika.

Projekat „Volim reku, a ti?” sprovodi Henkelov poslovni sektor Consumer Brands u sklopu kampanje „Promena počinje od nas“, a ove godine biće uklonjen otpad sa šest lokacija širom Srbije.

Inače, iz jezera Ćelije dobija se zdrava pijaća voda za preko 130.000 korisnika sa teritoriji grada Kruševca i opština Aleksandrovac, Ćićevac i Trstenik.

D.P.

Foto: Henkel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *