Istorijski uspeh kruševačkih karatista!

Sa Svetskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i seniore, održanog u Portugalu, karatisti KK Kruševac, nastupajući za reprezentaciju Srbije, doneli su šest medalja.

Da su naši najbolji ambasadori u svetu, potvrdili su još jednom kruševački mladi karatisti i karatistkinje, na prošle nedelje održanom prvenstvu u portugalskom gradu Porto.

Svom gradu i Srbiji medalje su doneli Nevena Simić (18-20 godina, +21) kate; Laura Isidorović (16-17 god.) kate; Lazar Simić (16-17 god.) borbe; Kristina Đorđević(16-17 god.) kate; Đorđe Nedeljković (16-17 god.) kate i borbe i Milena Simić  (14-15 god.) kate.

Zlatnu medalju u katama i bronzanu u ekipnom nastupu u kata timu, osvojila je Nevena Simić.

Očekivano, konkurencija je bila jaka, iz svake države takmičilo je četvoro najboljih karatista. Ozbiljno sam se pripemala za ovo takmičenje, puno sam trenirala, medalji sam se nadala a ono što sam znala sam da ću ući i finale. Faktor iznenađenja bila je ova druga medalja, jer sam u poslednjem trenutku saznala da ću se takmičiti i u toj kategoriji– kaže ova mlada sportistkinja koja je karate počela da trenira sa 4 i po godine.

Sa srebrnim odličjem vratili su se Lazar Simić (borbe) i Đorđe Nedeljković (kate), dok su se bronzanom medaljom, kao Ženski juniorski kata tim, okitile Nevena  Simić, Laura Isidorović i Kristina Đorđević, sve tri iz KK Kruševac. Bronzu je osvojio i Muški  kadetski borba tim Srbije, u sastavu Lazar Simić i Đorđe Nedeljković iz KK Kruševac i Matija Marinković, KK Shotokan Ćićevac.

Marko Tomić, trener i nekadašnji reprezentativac Srbije u karateu kaže da je ovo veliki uspeh naših karatista, možda i najveći kada je reč o kruševačkom sportu:

Osvojili smo šest medalja, a koliko je ovo zapravo veliki uspeh, najbolje govori činjenica da je na desetine reprezentacija ostalo bez medalje a da je svega nekoliko zemalja, koje su brojale i preko 50 takmičara uspelo da zabeleži bolji rezultat od našeg kluba. Naš klub je zabeležio bolji rezultat od reprezentacija zemalja koje su mnogo veće od Srbije i koje tradicionalno postižu dobre rezultate, poput Nemačke, Španije, Poljske, Švedske, Norveške, Danske, Mađarske…

Naši karatisti su, istakao je Tomić, ovim rezultatom na najbolji mogući način opravdali sve ono što je uloženo u njih:

Preponosni su na činjenicu da su na najlepši način prezentovali našu zemlju, Grad Kruševac i sve one koji su verovali u njih i nesebično im pomagali!

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *