Iskoristite priliku: Proverite da li je vaša težina normalna ili ste ipak prešli granicu

Povodom Svetskog dana borbe protiv gojaznosti (4.mart), kruševački Dom zdravlja organizuje preventivne preglede u cilju ranog otkrivanja gojaznosti.

Građani zainteresovani da saznaju da li pripadaju kategoriji pothranjenih, zdravih ili gojaznih, mogu da dođu u ponedeljak u Dijagnostički centar, gde će na drugom spratu u Službi opšte medicine Doma zdravlja, u periodu od 10 do 14 časova,  tim  zdravstvenih radnika obavljati merenja telesne težine, visine i obima struka.

Oni kod kojih se utvrdi da su gojazni, dobiće izveštaj i preporuku da se jave kod svog izabranog lekara koji će odrediti koje će se savetodavne i terapijske mere dalje primenjivati.

Kako je gojaznost okidač za mnoge bolesti a poslednjih godina dobija epidemijske razmere, preporuka je da se svi oni koji imaju povećanu telesnu težinu, obavezno jave svom lekaru, kako bi se na vreme reagovalo.  

Gojaznost je medicinski pojam kojim se opisuju osobe sa velikom količinom prekomerne masnoće u organizmu. Indeks telesne mase (BMI) koji se koristi za procenu, izračunava se deljenjem telesne mase i visine.

Foto: pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *