Intervju sa Ivanom Milinkovićem pred koncert u Kruševcu

ivan milinković, odjek.rs

Poznati pevač Ivan Milinković i “INFUSION bend” održaće koncert 29. novembra u Kruševcu. Ivan je popularnost stekao kao član grupe “Legende” u kojoj je proveo skoro 30 godina. O seriji koncerata pod simboličnim nazivom “Moj put”, samostalnoj karijeri i godinama provedenim u Legendama, Milinković govori za portal Odjek.

Kakva su vaša očekivanja vezana za koncert u našem gradu, s obzirom da vam to neće biti prvi put da nastupate u Kruševcu?

-Kilometraža je tu, bolje da ništa ne očekujem. Atmosfera se pravi onakva kakvi smo sada i kako je publika raspoložena u datom trenutku. Mi smo svuda bili jako dobro primljeni. Kruševačka publika je publika sa posebnim ukusom, a moju publiku odlikuje neka prefinjenost, uglavnom su to ljudi koji cene interpretaciju i umetnički doživljaj. Mi smo petnestak puta pevali u Bioskopu “Kruševac”. Ta sala je hram kulture.

Kada je rec o repertoaru, šta će to sve publika imati prilike da čuje, ostajete li dosledni svom prepoznatljivom stilu?

-Pevam nekoliko numera koje potpisuje Daša ( Ej, dragi dragi, Kosovski božuri), po tome oni koji su bili na koncertu u Kruševcu mene i pamte. Shodno tome da sam izašao iz grupe, naš je zajednički dogovor je da ja ne pevam sve pesme, jer ako ja pevam te pesme grupi “Legende” neće biti dobro. Ne znam koliko publika očekuje i da li zna da ja ne pevam pesme tipa “Ne veruj”, “Ne pitaj”,”Četrdesete” ali zato imam novi album, pevaću poznate tradicionalne sevdalinke, makedonske, crnogorske ali inostrane numere, zatim pop muziku, biće i nekih neočekivanih numera.

Koja je simbolika naziva “Moj put”?

-Ovo jeste moj put, ja sam imao put i sa grupom, i onda sam želeo da nešto malo promenim, da proširim kada je u pitanju stil. Hteo  sam da proširim repertoar jer mi leži puno drugih stilova.

Kako danas gledate na vreme provedeno u grupi Legende?

-Vojnik kada izađe iz vojske samo se seća lepih stvari. Kada je u pitanju grupa “Legende” mi smo zaista po svemu bili neko ko je retkost u javnom životu. Ja ne govorim kao bilo ko, nego kao neko ko je 30 godina bio u grupi. Iza nas je preko 3.000 koncerata po celom svetu, 59 punih “Sava centara”, 17 “Beogradskih arena”, jedna bogata karijera. Radi se sada i monografija o karijeri grupe “Legende”.

ivan milinković, odjek.rs

Imali ste i jedan “izlet” u glumačke vode, možete li reći nešto više o tome?

-Tako je, imao sam malu ulogu u filmu “Studenac”, koji je sniman u okolini Guče. Za mene je to jako lepo iskustvo, igrao sam rame uz rame sa velikanima naseg glumista kao što su Tihomir Stanić, Slaviša Ćurović, Đorđe Erčević i drugi. Zaista ekipa jakih glumaca od kojh sam dobio samo reči hvale.

Kao umetnik koji je karijeru gradio svojim kvalitetnim vokalom kako gledate na današnju muzičku scenu i trendove u muzici?

-Postoji puno faktora da bi za nekog reklo da je kvalitetan, ima dobrih imena, ali nema ih mnogo. Ima mladih koji su zablistali, a vreme će pokazati gde smo i šta smo. Samo kvalitet opstaje i ostaje.  Vreme je iznedrilo svašta, ali na sreću, ima onih koji prepoznaju prave vrednosti i za njih vredi raditi.

ivan milinković koncert u kruševcu, odjek.rs

Nakon odlaska iz grupe “Legende”, Ivan je objavio i jedan samostalni album u februaru ove godine pod nazivom “Pečat”. Pesme, od kojih su se neke već izdvojile, publika će imati priliku da čuje na koncertu u Kruševcu.

Za “INFUSION” bend kaže da je bend svetske klase. A pored njih,  prvi put nastupiće i gudački kvartet, dve violine, viola i violončelo. Sa gudačkim kvartetom izvešće devet numera. 

Karte za koncert Ivana Milinkovića i “INFUSION” benda koji će biti održan u Bioskopu Kruševac, prodaju se u agenciji “ Meda travel”, Kosovska  99.

Koncert počinje u 20 časova.

Maja Dajčić Milinić

Nagradna igra – kako da učestvujete!

Kako bi vas obradovali, portal Odjek.rs i agencija Meda travel organizuju nagradnu igru u kojoj možete da dobijete ulaznice za koncert. Treba da lajkujte objavu o nagradnoj igri na instragram stranici odjek.rs, da tagujete dva ili više prijatelja, da zapratite stranice @odjek.rs i @medatravel.rs i da sačekate 27. novembar, kada ćemo objaviti imena dobitnika. Srećno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *