Humanitarni klavirski koncert u Narodnom muzeju

U organizaciji „Sokolskog društva Kruševac“ sutra će se, s početkom u 20 časova, u Narodnom muzeju održati koncert klasične muzike na kojem će nastupiti italijanski pijanista Lauro Zuffolini i pijanistkinja Ksenija Bradić Veljović, naša sugrađanka. Koncert je humanitarnog karaktera.

Na repertoaru su dela Ludovika Einaudija, Svetozara Saše Kovačevića i Stevana Mokranjca. U osvrtu na muzičke numere koje će posetioci imati prilike da čuju, pijanistkinja Ksenija Bradić Veljović kao kuriozitet izdvaja premijeru Kovačevićeve kompozicije „Inspiracija“ iz klavirske zbirke koju je Kovačević posvetio njoj. Dela su iznikla kao spoj njihovog zajedničkog rada i druženja, i prvi put će biti izvedena pred publikom.

Odlučili smo da naš nastup bude humanitarnog karaktera, pa će u dogovoru sa Sokolskim društvom prikupljeni novac biti usmeren za lečenje Danila Nikolića. Dečak ima više dijagnoza, a uskoro će morati da putuje u Japan zbog spondiloartritisa – ističe Ksenija Bradić Veljović, već 26 godina profesorka klavira u Muzičkoj školi „Stevan Hristić“ u Kruševcu.

 N.N.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *