Humanitarna radionica izrade nakita

Osmeh na dlanu, odjek.rs

Četvoro dece iz Kruševca sa Daunovim sindromom, zajedno sa drugarima iz još četiri grada, učestvovalo je na humanitarnoj radionici izrade nakita,   organizovanoj u Beogradu. Kompanija „Dijamant“ iz Zrenjanjina, koja finansijski pokriva ove radionice, istovremeno donira i sredstva za unapređenje rada udruženja dece sa Daunovim sindromom, iz deset gradova.    

Milena, Jovana, Andreja i Aksentije su kao članovi kruševačkog Udruženje za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama ‘’Osmeh na dlanu’’, zajedno sa drugarima iz Kragujevca, Zaječara, Beograda i Sremske Mitrovice učestvovali u izradi nakita. Ovakvo okupljanje bilo je prilika i za upoznavanje novih drugara, te za jedno lepo druženje uz pesmu i recitovanje.

Kompanija „Dijamant“ već tradicionalno u okviru ovakvih radionica, udruženjima osoba sa Daunovim sindromom iz deset gradova, donira sredstva za unapređenje rada tih udruženja, u vidu potrebne opreme ili materijala. „Dijamant“ ta srestva obezbeđuje tako što već nekoliko godina unazad od svake prodate flaše jestivog ulja odvaja jedan dinar.

Predhodne godine od doniranih sredstava Udruženje ‘’Osmeh na dlanu’’ je kupilo kompjuterizovanu mašinu za vez na tekstilu i obezbedilo materijal za krojačku radionicu. U zavisnosti od dobijenih sredstava, ove godine planirana je kupovina prese za štampu na šoljama na kojoj će članovi udruženja moći da rade.

Foto: Udruženje “Osmeh na dlanu”

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *