Građani/ke pitaju: Kako su mladi bili obavešteni o besplatnim radionicama?

U kruševačkoj Kancelariji za mlade u toku su besplatne radionice. Redakciji portala Odjek.rs stiglo je pitanje čitateljke na koji način su mladi bili obavešteni o toj mogućnosti. Anketiranje koje je naša redakcija sprovela među petnaestak mladih pokazalo je da su srednjoškolci o radionicama bili obavešteni preko škola, dok mladi koji studiraju ili rade, nisu bili obavešteni. Takođe, medijima informacija o tome, iz Kancelarije za mlade nije stigla.

U odgovoru na pomenuta pitanja, prosleđenom portalu Odjek.rs, Kancelarija za mlade navodi da je informacija o početku radionica prosleđena Školskoj upravi kao i svim školama sa teritorije grada Kruševca. Ne navode, međutim, da li je ta informacija prosleđena medijima već samo da je ona „objavljena u medijima, u gostovanjima na lokalnim televizijama, intervjuima za lokalne televizije“, te da je podeljena na društvenim mrežama Kancelarije za mlade, Fejsbuku i Instagramu.

S obzirom na to da mediji nisu bili obavešteno o tome, deo mladih je ostao uskraćen za informaciju o tome da postoji mogućnost da učestvuju u besplatnim radionicama.

U anketiranju petnaestak mladih, uzrasta od 15 do 30 godina, kojima su radionice namenjene, redakcija našeg portala je došla je do zaključka da su srednjoškolci bili obavešteni preko škole o pomenutim radionicama. Istovremeno, stariji od 19 godina, nisu čuli o ovoj mogućnosti. Od njih petoro, samo je jedna osoba znala za besplatne radionice jer ih je ranije pohađala, te je pratila objave Kancelarije za mlade.

Inače, ove godine mladima je, u kruševačkoj Kancelariji za mlade, kao vid neformalnog obrazovanja mladima na raspolaganju pet radionica. Njihovo sprovođenje je počelo 9. oktobra, čemu je prethodilo prijavljivanje mladih. Sprovode se radionice o mentalnom zdravlju, potom prevazilaženju stresnih situacija i treme te osnovama nenasilne komunikacije i zdravih odnosa. Sprovode se i radionice glume i fotografije.
J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *