Građani/ke pitaju: Da li se u Kruševcu otvara Cineplexx?

Bioskop, Odjek.rs

Ovo pitanje je sa više strana stiglo do novinara redacije portala Odjek.rs, pogotovu nakon što je počelo proširivanje prostora u BIG tržnom centu. Mnogi su se ponadali da će neki od devet novih lokala, koji se tu grade, biti namenjen savremenom bioskopu.

To bi bio način, smatraju sugrađani/ke koji su nam se obratili, da se zadovolje višegodišinje želje brojnih ljubitelja sedme umetnosti da uživaju u vrhunskim projekcijama.

U odgovoru marketing službe kompanije Cineplexx portalu Odjek.rs navedeno je da nemaju informaciju da je planirano otvaranje tog bioskopa u Kruševcu.

Hvala vam što ste nas kontaktirali i preneli nam razmišljanja Kruševljana. Nemamo informaciju da je planirano otvaranje. Svakako ćemo preneti našem menadžmentu da postoji interesovanje – navode iz te kompanije.

Inače, Cineplexx je, prema podacima sa sajta www.cineplexx.rs,  austrijska bioskopska grupacija sa preko pet decenija iskustva u toj oblasti.

Cineplexx mrežu danas čini više od 60 bioskopa u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Albaniji, Prištini, Grčkoj, Rumuniji i Italiji, sa više od 400 bioskopskih dvorana i 70.000 bioskopskih sedišta.

Sa oko 1.700 zaposlenih i godišnjim prihodom od oko 150 miliona eura u 2019. godini, bioskopi Cineplexx godišnje ugoste skoro 13 miliona gledalaca.

Mreža bioskopa Cineplexx u Srbiji danas broji osam multipleks bioskopa sa ukupno 61 salom, kapaciteta približno 11.000 mesta.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *