Građani/građanke pitaju: Kada će biti asfaltirana Cankareva ulica?

Sa kompletnom rekonstrukcijom Cankareve ulice, prema najavi nadležnih, trebalo bi da se otpočne najkasnije do kraja ovog meseca. U istom periodu, radiće se i trotoari u Miletine bune i delu ulice Kralja Milutina.

Cankareva ulica je godinama unazad u lošem stanju, a njena rekonstrukcija je u prethdone dve godine najavljivana više puta. Nakon što su pre četiri i po, odnosno šest meseci, rekonstruisane vodovodna i toplovodna mreža, ulica je u još gorem stanju, jer izvođači radova nakon što su završili sa poslom, raskopane površine nisu vratili u prvobitno stanje.

Osim što je ulica puna rupa, mesecima unazad problem su i raskopani trotoari, posebno za starija i slabije pokretna lica i majke sa dečijim kolicima, jer na mestima predviđenim za kretanje pešaka stoji nabacana zemlja i delovi betona. Uništene su tada i žive ograde i deo parkovskih površina ispred stambenih zgrada.

trotoari, odjek.rs
Trotoar u Cankarevoj ulici / FOTO: Odjek.rs
trotoari, odjek.rs
Cankareva, pešačka staza / FOTO: Odjek.rs

U odgovorima koje smo početkom agvusta potražili od nadležne inspekcijske službe, navedeno je da  „inspekcija reaguje ukoliko se raskopana površina duže vreme ne vrati u prvobitno stanje”, kao i da „taj rok nije fiksan, već se ceni od slučaja do slučaja“. U konkretnom slučaju, izvođači radova ni posle šest meseci to nisu učinili.  

Cankareva / Odjek.rs
Kretanje je posebno otežano starijima i majkama sa dečijim kolicima / FOTO: Odjek.rs

U međuvremenu, najavljena je kompletna rekonstrukcija te ulice.

Do kraja oktobra trebalo bi da se otpočne sa kompletnom rekonstrukcijom Cankareve ulice, od Gorenja studija pa sve do ulice Cara Lazara. Istovremeno, kompletno će biti zamenjeni i trotoatri u delu ulice Kralja Milutina, do raskrsnice Cankareve i Miletine Bune – najavio je Miloš Jović, direktor Javnog preduzeća za urbanizam i projektovanje Kruševac.

Kompletna rekonstrukcija Cankareve ulice, kao i trotoara u susednim ulicama, finansiraće se iz budžeta Grada.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *