Građani/ke pitaju: Šta kad zub zaboli u nedoba?

Bol u zubu uvek je neprijatan, neretko i nepodnošljiv. S obzirom da Služba stomatološke zaštite ne radi noću, naše čitaoce je zanimalo kome mogu da se obrate kada ih zub jako zaboli u tom periodu.

U kruševačkom Domu zdravlja kažu da se nakon isteka radnog vremena Službe stomatološke zdravstvene zaštite, kod akutnih stanja, pacijenti javljaju Službi hitne medicinske pomoći.

Kada se pacijent javi sa bolom u zubu, u Hitnoj obično dobije analgetik kako bi se bol umirio do jutra, kada može da ode u Službu stomatološke zdravstvene zaštite.

U slučaju da su u pitanju otoci ili povrede koje ugrožavaju život, kako navode u Hitnoj, pacijent se šalje kod maksilofacijalnog hirurga.

Inače, radno vreme Službe stomatološke zdravstvene zaštite je od 7 do 20 časova, radnim danima, subotom i nedeljom od 8 do 18 časova.

Mesečno se u Službu javi oko 4.000 pacijenata i preko 7.000 usluga. Među onima koji se javljaju na pregled je više dece, odnosno, 2.400 mesečno ih dođe kod zubara i njima se obavi oko 3.700 usluga.

Foto: pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *