Godina počela darivanjima – Pokloni za decu i mlade iz „Čarapanskog srca“

Godina je u Udruženju „Čarapansko srce“ počela darivanjima, a nadaju se da će cela biti u duhu radosti, ljubavi, darova.

Humanitarno udruženje „Čarapansko srce“, koje se bavi podrškom deci i mladima sa smetanja u razvoju i invaliditetom, organizovalo je nedavno druženje na kome je deci i mladima, članovima tog Udruženja, podeljeno sedamdeset svetosavskih paketića.

Pokloni su pripremljeni u skladu sa uzrastom članova te su u paketićima za decu, između ostalog, bile igračke, dok su za mlade pripremljeni paketići sa kozmetičkim setovima.

Marija Todorović, mama dečaka sa posebnim potrebama, bila je puna pozitivnih utisaka:

Zahvaljujem se “Čarapanskom srcu” na predivnoj organizaciji inkluzivnog druženja i programa i prelepom Svetosavskom paketiću. Bilo nam je lepo i veselo jer smo osetili da smo prihvaćeni i da smo važni. Hvala i divnim majkama koje su sa ljubavlju upakovale, pažljivo birale i pesmom ukrasile nas dan.

Akcija je, podsećaju iz Udruženja, sprovedena zahvaljujući donacijama brojnih humanih ljudi.

Pomogli su poslastičarnica “Ramonda dezert”, zatim održan je humanitarni koncert udaraljki profesora Lazara Čolovića u Muzičkoj školi, pomogao je „Jugoprevozu“ kao i donacije novčanih sredstava svih ostalih humanih ljudi. Uspeli smo da obezbedimo i podelimo tradicionalno veliki broj paketića za decu i mlade „Čarapansko srce“ – navodi predsednica Udruženja, Sara Popović.

Udruženje je ove godine na simboličan način obradovalo i svoje mlade volontere.

Podršku u organizaciji ovog događaja dalo je i Kruševačkog pozorište, u čijem prostoru je program održan.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *