GO Dveri: Kruševački botovi „pojeli“ oko 4.300 kompleta udžbenika

go dveri, odjek.rs

Sa 355 naloga kojima upravlja 87 ljudi, Kruševac zauzima prvo mesto po broju SNS botova. Oni mesečno koštaju naš grad preko 6 miliona dinara, odnosno, više od 73 miliona godišnje, što je novac za koji se može kupiti 4.298 kompleta udžbenika- navodi se u saopštenju za medije Gradskog odbora Dveri.

Ovih dana zatekla nas je vest o broju SNS bot profila na društvenim mrežama, a na toj neslavnoj listi, prema pisanju portala fakenews.rs., prvo mesto zauzima upravo opština Kruševac.Većina njih zaposlena je u javnim preduzećima i njihova primanja finansirana su iz budžeta grada Kruševca, odnosno od novca svih nas poreskih obveznika koji živimo na teritoriji te opštine– kaže se u saopštenju GO Dveri.

Svaka od tih 87 osoba, bruto, kako navode u kruševačkom pokretu Dveri, u proseku olakša budžet našeg grada za 70.000 dinara:

-Prostom matematikom dolazimo do cifre od 6.090.000 dinara na mesečnom nivou, odnosno 73.080.000 godišnje. Imajući u vidu da komplet udžbenika za jednog učenika u proseku košta 17.000 dinara, dolazimo do saznanja da bi se samo od novca koji se izdvaja za botovanje u Kruševcu moglo priuštiti 4.298 kompleta udžbenika, što je gotovo trećina potrebnih kompleta, budući da na teritoriji te opštine osnovno i srednješkolsko obrazovanje trenutno pohađa 14.058 učenika.  

U Srpskom pokretu Dveri kažu da je ovo samo još jedan pokazatelj kako se aktuelna vlast odnosi prema našoj deci, što je bio jedan od njihovih predizbornih slogana, te da jasno pokazuje da je interes partije daleko ispred interesa Kruševljana, pa čak i onih najmlađih.

Podsećaju da su Dveri pokrenule inicijativu za dodelu besplatnih udžbenika učenicima u svim lokalnim upravama i samoupravama, a ne samo na teritoriji grada Beograda, kao što je to trenutno slučaj. Ovoj akciji, kako se navodi u saopštenju,  pridružio se i GO Dveri Kruševac, koji je protiv svake vrste diskriminacije dece. Poručuju da svi učenici na teritoriji Republike Srbije moraju imati iste uslove, mogućnosti i prava prilikom obrazovanja.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *