„Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ u Kruševcu

Sutra (13.maja) sa početkom u 10.00 časova, na Trgu kosovskih junaka, biće realizovano četvrto izvođenje projekta „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“, u okviru kampanje koju Agencija za bezbednost saobraćaja sprovodi zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije, a u saradnji sa Savetom za bezbednost u saobraćaju grada Kruševca. Za decu i prolaznike biće upriličine različite zanimljive i edukativne aktivnosti.

Projekat se realizuje i u svetlu predstojećih Olimpijskih igara i podizanja nivoa podrške našim sportistima na predstojećem najvećem svetskom sportskom takmičenju, kroz set edukativno-zabavno-sportskih aktivnosti namenjenih različitim ciljnim grupama, ali prvenstveno deci uzrasta od petog razreda osnovne škole.

Promoter aktivnosti i jedan od realizatora aktivnosti u okviru projekta je Ivan Stević, proslavljeni biciklista i četvorostruki učesnik Olimpijskih igara (Atina 2004, Peking 2008, London 2012 i Rio 2016).

Zvanični deo događaja počinje u 10 časova, nakon čega će uslediti realizacija različitih aktivnosti i poligona za decu i prolaznike.

Kampanja „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ ima za cilj promociju biciklizma kao sporta, bezbednost biciklista i urbane mobilnosti, odnosno smanjenje stradanja biciklista kao učesnika u saobraćajnim nezgodama. Ukupno je planirano 5 izvođenja projekta u gradovima širom Srbije.

Projekat koji će nakon Novog Sada, Subotice i Kragujevca biti realizovan i u Kruševcu, na sveobuhvatan način sagledava sve aspekte ove sportske aktivnosti – od bezbednosti do zdravog i održivog načina života.

Foto: pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *