Gimnazijalci oduševili adaptacijom epizode serije “Otvorena vrata”

Maturanti Gimnazije, prva generacija specijalizovanog  scenskog odeljenja, predstavom “Amnezija” rađenoj po epizodi popularne serije “Otvorena vrata”, poslali su sjajnu poruku protiv kiča i šunda, kritikujući na taj način stanje u društvu, koje je aktuelno i danas.  

U pripremi predstave učestvovalo je celo odeljenje i profesorka scenske umetnosti, Ivana Nestorović.

Rediteljke su učenice Tamara Gašić i  Marija Trifunović.

Dosta dugo smo birali tekst, a za ovaj smo se odlučili jer odgovara našim karakterima, ali i zbog dinamike radnje – istakla je Tamara.

Neki učenici su glumci, dok su drugi deo tehničke ekipe. Jako lepo su sarađivali tokom rada na predstavi. Funkcionisali su kao jedan tim, navode.

Glavni lik, Cakanu, igra učenica Milica Dimitrovski, koja za svoju ulogu kaže da je veoma kompleksna:

Dosta sam se poistovetila sa ženom koju glumim, jako mi je drago da mi je odeljenje dalo šansu  da igram Cakanu.

Komad su, kako kažu, spremali skoro tri meseca, a veliku podršku im je pružio  Kulturni Centar Kruševac u vidu rekvizita i prostora.

Raduje podatak da većina učenika zna za ovu seriju i gleda je danas posle toliko godina, a izbor je pao na jednu od najpopularnijih epizoda. U publici su se našli profesori i učenici Gimnazije, koji su sa oduševljenjem prihvatili izvođenje.

Tema nije puko kritikovanje društva, već i porodičnih odnosa i jasna kritika protiv kiča i šunda, poručuju gimnazijalci.

Bravo deco!

M.M.D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *