Gimnazijalci, izvedbom Ćopića, trijumfovali na Tin festu

Tin fest, pobednici, Odjek.rs

Predstava „Koje je boje vuk“, prema tekstu Branka Ćopića, u režiji i izvođenju članova dramske sekcije kruševačke Gimnazije, pobedila je na ovogodišnjem Festivalu srednjoškolskog teatra (Tin festu), odlučio je stručni žiri.

Gimnazija, Tin fest, Odjek.rs
Detalj iz pobedničke predstave “Koje je boje vuk”, Gimnazija Kruševac / FOTO: Kulturni centar Kruševac

Druga nagrada je pripala Vaspitno-popravnom domu i predstavi “Morska bolest”, u režiji profesorke Radmile Živković, a treću su podelile Prva tehnička škola, koja je izvela predstavu “Veronika” ( devojka sa jabukom i nešto gravitacije) u režiji profesora Ernesta Međedovića i Politehnička škola “Milutin Milanković”, koja se predstavila komadom “Srbovanje”, u režiji profesora Ivana Miladinovića.

Šesnaesti Festival srednjoškolskog teatra ove godine je održan iz dva dela, 12. i 13 maja, te od 24. do 29. maja. Osim pomenutih, u takmičarskom delu su izvedene i predstave „Ko je ovde lud”, Hemijsko-tehnološke škole te „Art“, Ekonomsko-trgovinske škole, dok je na završnoj večeri Festivala, u čast učesnika, neformalna grupa “Kulturociklin” izvela komad “Paklena pomorandža”, tekst i režija Sandra Maksimović.

Prema odluci stručnog žirija, Lani Čabrić za ulogu taksiste, pacijenta u predstavi “Ko je ovde lud”, Jani Jeftović za ulogu učiteljice i Nini Branković za ulogu majke u predstavi “Koje je boje vuk”, pripale su nagrade za epizodne uloge. Specijalnu nagrada za scensku pojavu dobila je Marija Golović, za ulogu policajca, pacijenta u predstavi “Ko je ovde lud”, potom za scensku igru nagrađena je predstava “Veronika”, dok je Ekonomsko-trgovinskoj školi pripala specijala nagrada za scenski dizajn za predstavu “Art”. Nagrada za scenski govor pripala je celokupnom glumačkom ansamblu pobedničke predstave “Koje je boje vuk”.

Stručni žiri činili su: Predrag Milenković, diplomirani glumac i predsednik žirija, te članovi Danica Petrović, diplomirana glumica i Nemanja Petronijević, diplomirani dramaturg i urednik u KCK.

Predstave je ocenjivao i vršnjački žiri, koji je za pobedničku takođe proglasio predstavu ovdašnje Gimnazije.

Tokom trajanja Festivala predstave je videlo više od dve hijade gledalaca.

Gimnazija, Tin fest, Odjek.rs
Ekipa pobedničke predstave / FOTO: Kulturni centar Kruševac

Izvor, tekst i foto: Kulturni centar Kruševac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *