„Gerila 037“ ukazala na manjak dešavanja u Kruševcu

Gerila 037, Odjek.rs

Članovi neformalne grupe „Gerila037“ obeležili su Vidovdan lepljenjem plakata na kojima je simbolično prikazano da se različita dešavanja u Kruševcu odvijaju uglavnom tokom juna, povodom Dana grada.

Naime, na plakatima na kojima piše „tipičan kruševački kalendar“ precrtani su dani u svim mesecima, osim u junu. Plakati su izlepljeni na više mesta u gradu.

O ovoj akciji pomenuta grupa je obavestila medije, a jedan od njenh članova navodi da je “Kruševac mrtav tokom cele godine, a jedini događaji koji se dešavaju vezani su za mesec jun zbog proslave Vidovdana”.

Stiče se utisak da građani nemaju potreba za kulturnim, sportskim ili edukativnim sadržajima 365 dana u godini. U gradu se sve dešava za Vidovdan, kao da ljudi žive samo tog dana. Zašto ne bi imali ovakve manifestacije tokom cele godine – pita se on.

Članovi „Gerile 037“ pitaju i da li programi dobijaju podršku jedino ako su deo vidovdanskih svečanosti i poručuju da je poznavanje kulture i tradicije, te njihovo očuvanje i negovanje potrebno tokom cele godine.

J.B.
FOTO: „Gerila 037“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *