„Gerila 037“ u akciji: Deda Mraz poranio ove godine!

gerila 037, odjek.rs

Članovi neformalne grupe „Gerila 037“ prošetali su ulicama grada kako bi proverili ima li i koliko je „paketića“ ostavio Deda Mraz ispred dvorišta kuća. Reč je o smeću koje se umesto u kante odlaže u kese koje neretko psi lutalice pocepaju, pa se otpad tako raznosi širom ulice.

gerila smeće, odjek.rs

Ako prošetate Hajduk Veljkovom i ulicom Save Miloševića, ispred bandera i drveća, videćete kese sa smećem. „Gerilci“ kažu da ni činjenica da je reč o prometnijim ulicama u gradu, ne sprečava stanovnike da umesto u kante smeće odlažu u kese i ostavljaju ih ispred svojih dvorišta.

Kažu da se neretko dešava da to isto smeće završi razbacano po ulici i trotoarima jer psi lutalice često, tražeći hranu, pocepaju te kese.

Ističu i to da je ovakva slika česta i u drugim ulicama širom grada, a kao glavni problem, pored nedostatka ekološke sveti, navode nedovoljni kanti za odlaganje smeća.

Potrebno je podići ekološku svest, smeće odlagati na odgovarajuća mesta, ali isto tako je potrebno povećati i broj kanti u ulicama u kojima ih nema dovoljno“. Apelujemo na preduzeće “JKP Kruševac“ da ovaj problem reši– poručuju Gerilci.

D.P.

Foto: „Gerila 037“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *