FK Napredak: Nenezić podneo ostavku

nenezić

Nakon što je FK Napredak juče na svom terenu izgubio od Mladosti iz Lučana, te skandiranja dela navijača „Uprava napolje“, predsednik kruševačkog kluba Miloš Nenezić podneo je neopozivu ostavku. To je saopštio na vanrednoj konferenciji za medije, nakon čega je skinuo značku Napretka i otišao.

-Sigurno da nikom ko voli Napredak nije lako pao jučerašnji poraz, a mogu reći da je meni sinoćno skandiranje jednog dela publike palo, možda, najteže u mojoj profesionalnoj karijeri – kazao je Nenezić.

Istakao je da iako nikada nije napuštao klub kad je situacija loša, smatra da sada nije loša:

Četiri kola su tek odigrana, osvojen je samo bod, a loše je što nismo postigli gol. Imali smo, međutim i goru situaciju u prošloj sezoni, ali smo našli put da sve prevaziđemo.

Kao svoju i grešku Uprave naveo je to što, kako je kazao, nije mogao da obezbedi više novca:

-Očigledno je da je za Super ligu potrebno puno, puno više nego što mi možemo, a obezbedili smo 200 hiljada evra mesečno. Iz toga proizilazi druga greška. Nismo mogli da dovedemo igrače, zato što traže, za mene neprimerene svote novca. Mi smo se opredelili za neki limit, više nismo mogli, a neki klubovi nude duplo, ili tri puta više od našeg gornjeg limita. I ispalo je da smo ovaj prelazni rok odradili vrlo loše, ali prelazni rok traje do 15. septembra i još uvek može da se reaguje.

Nenezić je podsetio da je na ovo mesto postavljen pre tri godine, kada je Klub posle 11 kola imao sedam bodova:

Kada je u Ligi bilo 20 klubova, a šest je ispadalo i kada smo uspeli, do kraja godine da ostanemo u Ligi. Pored sređivanja odnosa u Klubu, Radnoj zajednici, raznih sudskih sporova, gde smo imali jedan košmar, gde smo imali pauzu od šest meseci posle ostavke prethodnog predsednika, uz obaveze koje su pristizale, plate bile neisplaćene, uz neregulisane dugove ka dobavljačima. Sve smo to popeglali, ili otkačili i sve doveli maltene na nulu.

Dodao je da je organizovana i škola za sve mlađe kategorije, te da je Klub sređen i što se tiče trenerskog i kadrovskog potencijala:

Finansijski, ta Uprava kojoj ste rekli napolje, stabilizovala je Klub i sada imamo stabilne finansije do kraja godine. Nadam se da neće sponzori, koje je ta Uprava dovela, sada da otkažu ugovore.

Uz napomenu da mu je žao što napušta Klub, kazao je da ostavku daje jer ne želi da ugled koji ima na nivou Srbije urušavasa, po njegovoj oceni, neprimerenim skandiranjem.

Uvek sam svoj posao radio maksimalno ozbiljno, odgovorno, tako ga radim i sad. Uneo sam maksimalno što sam mogao, a izgubio sam ogromno privatno vreme, trpela je moja porodica i dobar deo poslova. Mi smo Uprava koja nije išla u kladionice, nije dogovarala rezultate, nije se bavila egzibicijama sa igračima.

D.P.

Foto: FK Napredak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *