Filmski festival „Slobodna zona“ u Kruševcu: Sedam dana odličnog programa

Alternativni centar za devojke u saradnji sa Slobodnom Zonom i Kulturnim centrom Kruševac ovog proleća organizuje 18. Turneju filmskog festivala “Slobodna zona” u Kruševcu, u periodu od 9. do 15. maja.

Prema informacijama koje smo dobili od organizatora filmski repertoar  18. Turneje odabran je od strane publike i žirija, nakon projekcije filmova u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Kruševac je kao i prethodnih godina svrstan među 50 gradova i opština u kojima će se prikazati spektar filmova koji su obuhvaćeni ovim kulturnim projektom.

Kruševačka publika će, prema navodima Alternativnog centra za devojke, tokom sedam festivalskih dana biti u prilici da se upozna i prati različita žanrovska ostvarenja, koja prate društvene i političke odnose u svetu, ali i lične priče protagonista, koje propituju međuljudske odnose, lični razvoj i dileme pred važnim životnim odlukama.

Projekcije filmova će biti održane u Beloj sali Doma omladine, od 21 sat. Za sve posetioce ulaz je slobodan. Ovogodišnji program Turneje obuhvata sedam filmova, a otvoriće ga ostvarenje “Zlo ne postoji”, u četvrtak, 9. maja.

Tokom narednih dana, konkretno do 15. maja, biće prikazani filmovi: “Crveno nebo”, “Rana oklevanja”, “Sokolovo jezero”, “Draga Fiona”, “Neizbrisiva sećanja” i “Džoana Baez: Ja sam buka”.

N.N.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *