Filmovi “Toma”, “Južni vetar” i “Montevideo” kruševački rekorderi

Nedavno je u Bioskopu “Kruševac” film Dragana Bjelogrlića “Čuvari formule”, zbog velikog interesovanja publike, prikazan po treći put. To nas je podsetilo na gužve ispred bioskopa, pre nešto više od tri godine, kada je na repertoaru bio film “Toma”, a pitanje čitateljke navelo da istražimo koji su najgledaniji filmovi u poslednjih desetak godina, kada su bioskopske projekcije u pitanju.

Po svemu sudeći Kruševljani i Kruševljanke najviše vole da gledaju filmove domaće produkcije, a prednjače filmovi proslavljenog glumca i još uspešnijeg reditelja, Dragana Bjelogrlića.

Naime, po gledanosti u ovdašnjem bioskopu na prvom mestu je film “Toma”, reditelja Dragana Bjelogrlica, sa 9.206 gledalaca. Kruševljani još uvek pamte redove za kupovinu karata za ovaj film i ogromno interesovanje koje je trajalo danima.

Na drugom mestu je film “Južni vetar” I, koji je gledalo 8.305 Kruševljana. Slede Bjelogrlićevi filmovi Montevideo I (5.672)  i Montevideo II (6.488), dok je njegov najnoviji film “Čuvari formule”  u četiri projekcije tokom osam dana, videlo 765 gledalaca.

Publika našeg grada definitivno preferira domaći film, na žalost sve je manje dobrog filma, pa i domaćeg – ističe Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra Kruševac.

Ona je do kraja godine najavila prikazivanje dva nova crtana filma – poklon deci pred Novu Godinu : Krcko Oraščić i Maša i medved, kao jedan film za starije Crveno nebo.

M.M.D.

Kako su Kruševljali “umešani” u stvaranje “Tome”

Podsetimo da su Kruševljani, braća Vladimir i Zoran Lisinac, bili deo ekipe koja je radila film “Toma”. Zoran je napisao deo scenarija za film te je bio zadužen za polovinu režije, dok se snimanje u Americi odvijalo pod Vladimirovom producentskom palicom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *